Șoferii care nu sunt apți din punct de vedere medical și psihologic nu vor putea obține permisul de conducere

de | 28.06.2022 12:02 | Actualitate

Una dintre condițiile primordiale pentru obținerea permisului de conducere este aceea de a fi apt din punct de vedere medical și psihologic. La începutul anului a intrat în vigoare noul Cod Rutier. Acesta face precizări clare cu privire la șoferii care nu sunt declaraţi admişi la controlul medical obligatoriu. Ei nu vor avea dreptul să conducă autovehicule.

Citește și: ALERTĂ METEO! Cod portocaliu de caniculă în 9 județe: aerul devine irespirabil, disconfort termic accentuat: maxime până la 38 de grade!

Ca o consecință, permisul se va suspenda. În această situație se află cei care poartă stimulator cardiac sau cei care au antecedente de infarct miocardic. Pot obține permisul de conducere, dar numai în cazul în care primesc avizul din partea medicului. Șoferii care au tulburări mintale nu vor putea obține sau reînnoi permisul de conducere.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.