Web Analytics
scris luni, 29.01.2024

Șofer român reținut în Italia după ce a fost prins cu 1000 kg tutun de contrabandă

Șofer român reținut în Italia după ce a fost prins cu 1000 kg tutun de contrabandă

Un șofer român a fost arestat în urma unei operațiuni ample desfășurate de Garda Financiară din Pordenone, provincia cu același nume din regiunea Friuli-Venezia Giulia, după descoperirea unui depozit ilegal de tutun

Potrivit Pordenone Today, în cadrul acestei acțiuni, au fost confiscate 1.000 de kilograme de tutun prelucrat și 4 tone de filtre și hârtii pentru confecționarea țigaretelor.

Operațiunea a început când o patrulă a Gărzii Financiare din Pordenone a controlat, într-o zonă de odihnă, un camion cu număr de înmatriculare străin.

Citește și Camionagiu din Argeș ucis în Italia de un coleg român

În interiorul acestuia, au fost găsite 400 de kilograme de tutun mărunțit, împărțite în două cutii mari, precum și numeroase resturi din producția de țigarete, inclusiv pachete de asamblat, învelișuri interne și filtre Șoferul camionului, un cetățean român, nu a putut oferi detalii despre încărcătură sau destinația acesteia, sugerând doar că aștepta instrucțiuni suplimentare.

După o inspecție atentă a zonei în care a fost oprit camionul, militarii au identificat un depozit care părea abandonat, dar care la o examinare mai atentă prezenta semne clare de utilizare recentă.

În urma unei coordonări cu procurorul de serviciu de la Parchetul din Pordenone, care a fost imediat informat despre situație, agenții de la Garda Financiară au pătruns în depozit, unde au descoperit alte 600 de kilograme de tutun prelucrat și numeroase cutii conținând materiale pentru confecționarea țigaretelor.

Șoferul camionului a fost arestat pentru contrabandă cu tutun și, conform dispozițiilor Autorității Judiciare, a fost dus la Penitenciarul din Pordenone.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *