Web Analytics

Șoareci și gândaci morți în cantina unui liceu din Timișoara

de | 28.03.2024 06:45 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Mizerie și condiții greu de imaginat descoperite la un control al inspectorilor de la Protecția Consumatorului în cantina unui liceu din Timișoara. Este vorba de șoareci morți, capcane pentru rozătoare, gândaci, insecte, spații neigienizate. Cantina a primit o amendă în valoare de 3.000 de lei, un avertisment și a fost închisă temporar.

Citește și: Localnicii dintr-un sat din Argeș și-au împărțit un teren public, după ce un politician le-a promis „pământ gratuit” în schimbul votului


Inspectorii de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Timiș au desfășurat miercuri o acțiune de control în urma unei reclamații la cantina Colegiului Tehnic Henri Coandă Timișoara, potrivit tion.ro. „Abateri constatate: agregate frig neigienizate cu depuneri masive de praf și cu urme de mucegai; nu se monitorizează temperatura complet la spațiile frig din dotare; peretele exterior vitrat prezența în partea de jos exfoliere de zugrăveală, iar tocăria din fier cornier nu a mai fost igienizată, prezentând pe porțiuni extinse rugină iar unele geamuri erau sparte ciobite și neînlocuite; în interiorul sălii de mese și al spațiului de depozitare al materiei prime de origine animală au fost identificate amplasate 3 capcane de rozătoare, în una fiind 2 rozătoare moarte și în altă fiind identificate insecte și gândaci de bucătărie; preparatele calde au identificate păstrate la temperaturi între 20,8 și 40, 3 nefiind astfel păstrate la temperatura prescrisă legislativ de 60 de grade; într-un spațiu frig era depozitată brânză Metro chef la temperatura de -2,2 grade deoarece congelatorului îi lipsea ușița; în lista meniu nu erau efectuate calculul declarației nutriționale; spălătoria utilizată pentru spălarea fețelor de masa și protecțiile de scaun era amenajată într-o clădire total improprie, cu grad avansat de degradare, pereții fiind cu tencuiala căzută și crăpături”, au transmis inspectorii OPC.
Astfel, comisarii au dat o amendă în valoare totală de 3.000 lei și un avertisment. Mai mult, a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate – cantina și oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *