Web Analytics

Localnicii dintr-un sat din Argeș și-au împărțit un teren public, după ce un politician le-a promis „pământ gratuit” în schimbul votului

de | 27.03.2024 21:25 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Localnicii dintr-un sat al comunei argeşene Tigveni au intrat pe o parcelă care aparţine domeniului public al localităţii şi au început să bată pari şi să delimiteze parcelele de pământ pe care ar vrea să îşi ridice case, după ce au aflat că „se va da pământ gratuit” de la un politician care vrea să candideze la alegerile locale. Prefectul judeţului, Radu Perianu, le-a explicat localnicilor că nu pot pune stăpânire pe un teren care nu le aparţine, relatează News.ro.

Citește și: O tânără care se dădea medic estetician, reținută. A făcut intervenții la cel puțin 20 de femei


„Un conflict social care putea degenera a fost aplanat la Tigveni. Zeci de persoane au fost înşelate cu informaţii false că în localitate se va da pământ gratuit. Când au auzit un asemenea lucru, mulţi oameni au început să îşi împartă o zonă din localitate. Chiar au împrejmuit viitoarele posibile proprietăţi, la mica înţelegere, fără criterii legale”, informează, miercuri, Instituţia Prefectului judeţului Argeş. Prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu, le-a transmis oamenilor că nu există nicio hotărâre în acest sens, fiind înşelaţi. „Unul dintre membrii unei familii mi-a spus că el şi-a ales terenul dintre doi brazi pentru că vrea să îşi aşeze o casă la umbră. Şi am auzit mai multe poveşti de acest gen. Oamenii au fost înşelaţi! Le-am explicat că nu există nicio hotărâre în acest sens şi că legea nu le permite să îşi aleagă unde se vor aşeza, fără să existe documente de proprietate. Am discutat cu ei şi, după două ore, au înţeles cum stau, cu adevărat, lucrurile! În semn de bună credinţă, au îndepărtat chiar ei ţăruşii folosiţi ca să delimiteze aşa-zisele viitoare terenuri”, a declarat Radu Perianu.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *