SJU Pitești are centru de evaluare și tratare a pacienților COVID

de | 21.01.2022 13:50 | Actualitate

Spitalul Județean de Urgență Pitești a înființat un centru de evaluare și tratare a pacienților COVID. Centrul se găsește în Pitești, în pavilionul Secției de Boli Infecțioase din Bulevardul I. C. Brătianu, nr. 56. Coordonatorul acestui centru este dr. Camelia Constantin. Centrul a primit avizul Direcției de Sănătate Publică Argeș și este funcțional de azi, 21 ianuarie a.c..

Citește și 15 ore care au ţinut Argeşul cu sufletul la gură. Secţia Covid de la Mioveni nu se mai închide


Centrul este pentru pacienții potențiali instabili cu forme ușoare de infecție cu virusul SARS–CoV-2 și factor de risc sau forme medii care nu necesită oxigenoterapie. Aici, pacienții vor fi evaluaţi clinic de către medicul de boli infecțioase şi, după caz, imagistic şi biologic de medici specialişti. Activitatea medicală din cadrul centrului se desfășoară zilnic, între 08.00 – 18.00.

Citește și Alexe a pierdut definitiv procesul prin care se cerea din nou şef la Spitalul Municipal Câmpulung


Pentru a beneficia de aceste servicii, pacienții trebuie să aibă asupra lor: cartea de identitate, cardul de sănătate și rezultatul testului care atestă că persoana în cauză este infectată cu virusul SARS–CoV-2. Sunt valabile testele RT- PCR sau testele rapide efectuate de către cadre medicale.

Citește și Opt copii s-au născut de Crăciun la maternitatea de la Spitalul Județean Argeș


“Ne dorim să venim în permanență în sprijinul pacienților. De asemenea, să prevenim apariția cazurilor severe de COVID și supraaglomerarea secțiilor din spital. Astfel, am creat acest Centru. Este extrem de important ca pacienții infectați cu virusul SARS–CoV-2 să ajungă, în cel mai scurt timp de la primirea rezultatului pozitiv al testului, în Centrul de Evaluare pentru a fi investigați și a primi tratamentul adecvat formei de boală. În funcție de rezultatele investigațiilor și severitatea simptomelor, se va decide dacă e necesar ca pacienții să rămână spitalizați în regim de zi sau continuu. Precizăm că regimul spitalizare de zi presupune internarea pacienților pentru cel mult 12 ore. Pacienții care nu necesită spitalizare continuă, după finalizarea investigațiilor, vor primi tratament la domiciliu“, a precizat conducerea Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii