Web Analytics
scris joi, 09.01.2020

Situația pestei porcine în Argeș. Șase fonduri de vânătoare afectate

La prima conferință de presă din anul acesta, subprefectul Adrian Bughiu a prezentat situația virusului pestei porcine africane în județ.  La porcul domestic, mai există restricții doar în satul Burdești, comuna Suseni. La fermele din sudul județului Argeș, analizele nu au mai arătat prezența virusului pestei porcine, a mai susținut subprefectul. 

Situația pestei porcine în Argeș. Șase fonduri de vânătoare afectate

În prezent, focar activ de pestă porcină africană există la mistreți, pe 6 fonduri de vânătoare din zona de nord a județului, unde condițiile de eradicare sunt mai drastice. „Intervenția este mult mai anevoioasă, întrucât vânătoarea mistreților se face doar la pândă, este interzisă vânătoarea la goană, iar terenul accidentat și frunzișul fac destul de dificilă intervenția. Tocmai de aceea și stingerea focarelor conform legii nu se poate face mai devreme de 12 luni. N-am făcut tam -tam cum s-a făcut prin alte județe încât să panicăm lumea, grija noastră principală a fost să intervenim strict la limita inferioară a legii. Am găsit soluții cu organismele locale în așa fel încât să eutanasiem exact cât era strictul necesar, nu să facem masacre din exces de zel. Una peste alta, soluția pe care am adoptat-o a fost una fericită, terminăm anul într-un mod mai mult decât decent, dacă ar fi să ne rezumăm strict la ce se întâmplă în jurul nostru”, a declarat subprefectul Adrian Bughiu.

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...