Web Analytics
scris sâmbătă, 20.01.2024

Descoperire arheologică pe lotul 3 al Autostrăzii Pitești-Sibiu. Stadiul lucrărilor

A început organizarea de şantier pe tronsonul 3 Cornetu – Tigveni al Autostrăzii Sibiu – Piteşti. Este vorba despre autostrada care trece munţii şi face legătura dintre Ţara Românească şi Ardeal, realizată de asocierea de firme Webuild SPA – Tancrad SRL.

Descoperire arheologică pe lotul 3 al Autostrăzii Pitești-Sibiu. Stadiul lucrărilor

Secțiunea 3 Cornetu –Tigveni are o lungime de 37 de km și o valoare de 1,2 miliarde euro; va avea peste 12 kilometri de poduri, pasaje, viaducte de până la 40 metri și peste 25 de kilometri de lucrări de consolidare.

Citește și Hectarul de pământ, mai scump decât o casă! Prețuri colosale

„Avem 4,5 milioane metri cubi de săpătură, 3,5 milioane metri cubi de umplutură, peste 50 km de piloţi foraţi. Avem două noduri rutiere, unul la începutul contractului, în localitatea Cornetu şi unul în localitatea Şuici, la Rudeni mai exact, în a doua jumătate a contractului. Trebuie să construim şi un ecoduct care va traversa râul Olt, calea ferată şi DN7.

În momentul de faţă suntem în etapa de proiectare, lucrăm la  elaborarea proiectului pentru autorizarea de construire şi a proiectului tehnic de execuţie. Studiile de teren, arheologia, studiile topografice, precum şi studiile geotehnice au fost finalizate. Ca lucrări pregătitoare, am început cu organizarea de şantier din comuna Cepari şi cu defrişarea pădurilor aflate în fond forestier. Vom mai avea încă o organizare, în zona tunelului, la kilometrul 62+300 şi încă o organizare, la începutul contractului, la Cornetu, la km 44+500”, a declarat Adrian Bodoc, manager proiect Webuild.

Citește și DIICOT începe audierile în cazul excursiei horror în Polonia a elevilor de la Liceul Ştefăneşti

Descoperire în timpul cercetărilor arheologice

A fost găsită o așezare la km 61+800, în apropierea locului în care va fi construit tunelul de o lungime de 1,7 km, cel mai lung tunel de autostradă din România până în momentul de faţă. „Am identificat în perioada cercetării arheologice preventive un sit arheologic pe care deja l-am descărcat, deci nimic nu ne mai oprește să demarăm lucrările de organizare de șantier odată ce autorizația de construire va fi obținută”.

Se caută forță de muncă

Constructorul a anunțat că a angajat persoane din zonă, dar vor fi aduși muncitori calificați și necalificați și din țară, și din străinătate. Întreaga lucrare ar trebui să fie finalizată în anul 2028.

Sursă foto: Facebook CNAIR

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *