Web Analytics
scris sâmbătă, 20.01.2024

Hectarul de pământ, mai scump decât o casă! Prețuri colosale

În ultimii ani, piața imobiliară din România a explodat, iar prețurile la imobile au crescut extrem de mult. Același trend s-a înregistrat și în cazul terenurilor agricole. Astfel, hectarul de pământ a ajuns să coste în unele regiuni ale țării mai mult decât o casă. 
Citește și: Atenție, şoferi! Punctul de amendă a crescut de la 1 ianuarie 2024

Hectarul de pământ, mai scump decât o casă! Prețuri colosale

Prețurile terenurilor agricole din țara noastră au crescut de la un an la altul, devenind astfel mai scumpe decât cele din Ungaria și Franța. În anumite regiuni ale țării, pământul arabil a ajuns să aibă prețuri de-a dreptul prohibitive. În aceste condiții, sunt tot mai puțini cei care își mai permit să cumpere suprafețe mari.

Creșterea accelerată a prețurilor la terenurile arabile din România se datorează în mare parte experților din domeniu. Aceștia au dus vestea că pământul nostru este roditor, așa că cererea a crescut tot mai mult.

Astfel, la începutul acestui an, prețurile au atins un prag istoric. Spre exemplu, în comuna Matca din județul Galați, care este cunoscută pentru culturile de legume, un hectar de pământ a ajuns să coste cât un apartament de lux dintr-un oraș universitar. Cu toate acestea, rar se mai găsește la vânzare o suprafață întinsă.

 „10 ari (n.r.- 1.000 mp), doar atât mi-am permis, am dat în jur de 20.000 de euro”, a spus Gina Vasilache, un cumpărător de teren agricol în Matca.

Citește mai mult: Hectarul de pământ, mai scump decât o casă! Prețuri colosale în Galați – Bugetul.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *