Web Analytics

Sistemul informatic i-a încăierat pe primarii argeşeni

de | 26.01.2017 15:26 | Politica si Administratie

Colegiu prefectural ian 2017

Ideea autorităţilor judeţene de a transforma şedinţele Colegiului prefectural în videoconferinţe a stârnit polemici între primarii argeşeni.

Edililor le-a fost făcută propunerea de a implementa un sistem de videoconferinţă care ar reduce costurile deplasărilor la şedinţele de Colegiu prefectural şi ar avea avantajul vitezei circulaţiei informaţiilor. Sistemul ar urma să fie implementat de firma Ara Soft, costurile fiind de aproximativ 4,5 euro lunar pentru fiecare primărie.
Au fost însă şi voci care au susţinut că ideea înlocuirii colegiilor prefecturale cu videoconferinţe nu e oportună. Primarul comunei Miceşti, Dumitru Voicu, s-a declarat împotriva videoconferinţelor şi, mai cu seamă, împotriva implementării acestora de către Ara Soft. Primarul Voicu a invocat ca argument inclusiv dosarul de la DNA privind contractele IT încheiate de primăriile din Argeş cu Ara Soft.
„Vă sugerez ca această informatizare a UAT-urilor să fie făcută conform legii. Nu e un secret că Miceştiul nu mai e în relaţii comerciale şi de servicii cu Ara Software. Am făcut o licitaţie unde au fost invitaţi, chiar de două ori. N-au participat, s-a adjudecat. Nu e bine să spun preţul, dar oricum e la jumătate de preţ faţă de Ara Software. În ceea ce priveşte serviciul de videoconferinţă, nu vreau să par înapoiat, deşi Miceştiul e aproape de Piteşti. Nu ştiu dacă acest serviciu este benefic. Nu uitaţi că şi acest serviciu presupune adjudecare prin aplicarea legii. Eu mai mult nu vreau să spun, pentru că s-a interpretat că aş avea nu ştiu ce interese cu nu ştiu cine. Eu nu mă înscriu la acest sistem de videoconferinţe! Oportunitatea acestor videoconferinţe este treaba consiliilor locale, cei care hotărăsc”, a spus edilul de la Miceşti.

„Va plesni buboiul!”

Ion Dumitru, primarul de la Albota, a fost primul care a sărit la gâtul omologului de la Miceşti. „Vă duceţi unde vreţi, lucraţi cu cine vreţi, este treaba dvs! Nu vreau să vă reproşez că banii pe care unii îi economisiţi aici se regăsesc în cursuri de pregătire profesională, aproximativ 600-700 de milioane lei vechi pe an, unde tot vă pregătiţi la munte şi la mare. Eu voi rămâne aici”, a afirmat Ducele de Albota.
Replica primarului Voicu nu s-a lăsat prea mult aşteptată: „Întrebaţi-i de DNA, de ancheta cu cele 87 de instituţii, aşa cum se zvoneşte. Esenţa este simplă şi clară. Orice serviciu din această ţară, de la o vreme se adjudecă prin procedură. Faceţi ce vreţi, cum a spus dl primar! Dar reţineţi ce vă spune Voicu: va plesni buboiul!”.

„Ai pus 600 milioane lei vechi la instructaj profesional, adică de două ori la munte, de două ori la mare”

„E normal să nu vrei videoconferinţă când ai şase kilometri de la Miceşti până la Piteşti, dar când vorbim de Rucăr, să treci doi munţi să ajungi la Piteşti pentru trei vorbe… Sau colegul de la Dâmbovicioara…”, a invocat Ion Dumitru distanţele lungi pe care unii dintre primarii argeşeni trebuie să le străbată pentru a ajunge la şedinţa Colegiului prefectural.
„Implementăm orice videoconferinţă, dar e normal să daţi preţul mai jos”, au fost de părere alţi aleşi locali.
„Mie îmi spuneţi, cei hârşiţi în ale primăriei, că v-aţi gândit voi vreodată că aţi făcut economie?! Că dacă vă ia cineva costurile celelalte… Nici n-a început anul şi ai pus 600 de milioane la instructaj profesional, adică de două ori la munte, de două ori la mare”, a explodat Ducele de Albota. Într-un final, primarul Dumitru, care este şi preşedintele Asociaţiei Comunelor – filiala Argeş, a admis ideea de a stabili o comisie care să negocieze cu Ara Soft costurile videoconferinţelor.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii