Web Analytics

Sistemul de Garanţie Returnare începe oficial pe 30 noiembrie. Înfiinţarea centrelor de colectare va crea peste 600 de locuri de muncă

de | 28.11.2023 07:08 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

De joi, vom fi taxaţi cu 50 de bani pentru fiecare sticlă pe care o cumpărăm. Banii îi vom primi înapoi când returnam recipientul. Prin intermediul programului, aproape 7 miliarde de PET-uri vor fi reciclate anual, ceea ce ne va situa pe locul 2 în Europa.

Citește și: Două accidente grave în Pitești în această seară


Primul dintre cele 17 centre regionale de numărare şi sortare a ambalajelor de băuturi, ce vor fi construite în România, se află în Bonţida, la 20 de kilometri de Cluj-Napoca. Ambalajele vor ajunge aici după ce cumpărătorii le vor înapoia la punctele de reciclare ale comercianţilor. Pentru fiecare produs vom plăti o garanţie de 50 de bani, pe care o vom recupera, sub formă de numerar sau vouchere, dacă reciclăm. Din astfel de depozite, deşeurile vor ajunge înapoi la procesatori, unde vor fi reciclate şi mai apoi vor ajunge din nou pe rafturi. Înfiinţarea centrelor de colectare va crea peste 600 de locuri de muncă.Sisteme similare sunt în 13 ţări din Europa, printre care Suedia, Norvegia, Finlanda, Croaţia şi Slovacia.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *