Web Analytics
scris duminică, 18.02.2024

Singurul film românesc prezentat la cea de-a 74-a ediție a Berlinalei

Filmul „Holy Week”, regizat de Andrei Cohn, a avut premiera mondială la Berlinale în Secţiunea Forum, fiind eligibil pentru distincţiile acordate de juriile independente (Premiul Juriului Ecumenic, FIPRESCI, CICAE, Amnesty International Film Award).

Singurul film românesc prezentat la cea de-a 74-a ediție a Berlinalei

Citește și: Românii au cele mai mari prețuri la energie din Uniunea Europeană


Aproximativ 200 de filme din toate genurile, lungimile şi formatele sunt prezentate în cadrul festivalului, care include de asemenea numeroase evenimente conexe, discuţii cu publicul şi paneluri de specialitate. Duminică, 18 februarie, a fost cea de-a doua proiecție a filmului românesc, biletele fiind sold out. La eveniment au fost prezenți Andrei Cohn împreună cu Doru Bem, Nicoleta Lefter și Ciprian Chiricheș din distribuție, Bogdan Zărnoianu, producător executiv, și Daniel Soare și Petre Osman de la departamentul de sunet.

Citește și: Uniformele școlare sunt legate de lipsa de mișcare a elevilor. Care sunt explicațiile


„Săptămâna Mare/ Holy Week” prezintă un peisaj pictural românesc din jurul anului 1900. Un evreu pe nume Leiba conduce hanul din sat, un punct de întâlnire pentru creştini şi evrei deopotrivă. Însă ospitalitatea ascunde rasismul şi antisemitismul. Atunci când relaţia lui Leiba cu servitorul Gheorghe culminează cu răbufnirea, se aprinde o scânteie. Săptămâna Mare este o adaptare liberă a nuvelei O făclie de Paşte (1889) de I. L. Caragiale. Din distribuţia filmului fac parte: Doru Bem, Nicoleta Lefter, Ciprian Chiricheş, Mario Gheorghe Dinu şi Ana Ciontea.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *