Web Analytics
scris miercuri, 22.02.2023

Sindicatul Polițiștilor și Personalului contractual anunță că va începe protestele în luna martie

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual anunță, într-un comuniat, că polițiștii vor începe protestele în luna martie și cer, între altele, revenirea la forma inițală a legii pensiilor militare de stat. ”Reamintim că rezerviștii fac parte din cele 3 categorii de forțe armate, prevăzute de Legea 446/2006, gata oricând de mobilizare și beneficiarii au pe parcursul întregii cariere interdicții, incompatibilități, restricții, având o speranță medie de viată de 62 ani”, se arată în comunicatul sindicaliștilor.

Sindicatul Polițiștilor și Personalului contractual anunță că va începe protestele în luna martie

Citește și: Salarii duble pentru medicii care aleg să profeseze în mediul rural

În prezent, militarii primesc pensie de serviciu alcătuită din pensia bazată pe contributivitate și o completare care se suportă de la bugetul de stat (mult mai generoasă decât pensia bazată pe contributivitate). Comisia Europeană a cerut însă României să facă reforma pensiilor, inclusiv a pensiilor speciale, astfel încât toate pensiile să fie calculate pe principiul contributivității. Astfel spus, cât ai contribuit de-a lungul timpului, atât primești.

Citește și: Spitalul Câmpulung are manager interimar! Lasconi l-a demis pe Nicolaie Alexe

”Polițiștii încep protestele în luna martie 2023! Guvernul, M.A.I. și Parlamentul ne sfidează, și în 2023, drepturile economice, sociale și profesionale. Am tot negociat cu decidenții politici, le-am transmis, tuturor, revendicări scrise, am avut întâlniri directe și ședințe de dialog social, inclusiv la cele mai înalte niveluri, dar revendicările noastre legitime și soluțiile propuse de noi au fost luate în derizoriu și pasate, de la unii, la alții. Nu acceptăm firimituri, nu acceptăm batjocura. Nu acceptăm compromisuri, nu acceptăm reeșalonări ale termenelor de acordare a drepturilor. Nu mai acceptăm deficitul de personal generat de lipsa de predictibilitatea în carierp, salarizare și pensionare”, spun sindicaliștii.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită