Web Analytics

Sindicatul Autoturisme Dacia a organizat o întâlnire privind egalitatea de şanse şi campania de screening mamar

de | 28.03.2024 12:25 | Actualitate, Economie, Home, Politica si Administratie

Joi, 14 martie, la Hotelul Ramada din Pitești a avut loc o ședință de lucru coordonată de Organizația de Femei Industrial BNS și Sindicatul Autoturisme Dacia, prin președintele Viorel Ungureanu, privind egalitatea de șanse între femei și bărbați și campania de screening cancer la sân. Au vorbit Marilena Bucur – HRBP GM Industrial Pole, Georgiana Flamindu – Educational, D&I Project Manager și Mariana Luță – consultant Medicina Muncii. La întâlnire au participat zeci de doamne, membre de sindicat de la organizațiile sindicale: FORD Craiova, POLIORETANUL Poiana Lacului, ICA Brașov, UM Cugir, ICEPRONAV Galați, Adient Poiana Lacului, SINDICATUL AUTOTURISME DACIA, ADIENT TRIM, LEONI Pitești, T.F.M. METAL, DELI GROUP, AVIAS Bacău.

S-a discutat despre strategiile de diversitate și politicile de incluziune deja implementate pentru a crea un mediu prietenos în companie, printre care se numără sondajele, întâlnirile cu angajatele, un plan de acțiuni stabilit împreună cu managerii, o carte a diversității, canale de alertă. „Am gândit o rețea de referenți zero discriminare și am identificat în fiecare departament de fabricație câte o persoană în care cei mai mulți oameni din zona respectivă au încredere. Avem cea mai mare rețea de referenți zero discriminare din fabricație în acest moment, la care colegele, colegii se pot duce în cazul în care se simt discriminați, să le spună ce au de făcut mai departe și cum să procedeze”, a spus Georgiana Flamindu.

Citește și Ministrul Agriculturii nu este de acord cu închiderea hipermarketurilor în weekend

Incluziunea este urmărită încă de la intrarea în firmă, când, pe lista scurtă de angajare, se urmărește să fie și femei în proporție de 50% și se țintește și o mai mare prezență feminină în funcțiile de conducere. Enumerăm câteva dintre programele prin care sunt valorizate femeile și diversitatea în companie: o gală a diversității în care sunt premiate femeile, dar și bărbații care le susțin, care are loc anual, cu premii egale pentru trei categorii; campania „8 martie tot anul”, prin care lunar au fost prezentate pe paginile companiei angajate-model și s-a editat chiar și o carte cu aceste povești motivaționale; campania „Cunoaște-mă așa cum sunt”, dedicată persoanelor cu dizabilități din companie, iar din aprilie se implementează și o politică pentru această categorie de angajați; campania „Mulțumărțișor”, care a constat în mesaje de mulțumire de la femei pentru femeile care le-au ajutat într-un moment al carierei; o rețea pentru angajatele din fabricație, cu întâlniri săptămânale între directorul de uzină și operatori, pentru a discuta problemele cu care se confruntă.
Alte aspecte foarte importante pe care angajatele de la Dacia trebuie să le cunoască sunt beneficiile suplimentare pentru femei, stipulate în contract. Printre acestea se numără cele referitoare la protecția maternității (femeile pot solicita să nu lucreze în schimbul de noapte din a-5-a lună de sarcină și în timpul alăptării, ajutor de naștere pentru fiecare proaspăt părinte etc); o zi liberă suplimentară și tichete de 8 martie; participare la programe de formare și dezvoltare etc.

Mariana Luță, coordonator activitate medicală din partea Renault pentru clinica Regina Maria și Groupama, a vobit despre campaniile de sănătate derulate în companie, pentru a preveni eventuale patologii,: campanie de vaccinare antigripală, screening hepatita C, screeningul mamar desfășurat timp de 16 zile, în 2023, în sediile Dacia din București, Mioveni și Titu. Important de reținut că, prin asigurarea Groupama, angajatele pot beneficia gratuit de screening mamar, prin programare la clinică.

Citește și Se introduce o nouă bursă, de reziliență, pentru elevi cu rezultate medii

Citește și Elena Lasconi, atacată și amenințată în stradă. „Nu avem legi să ne apere, îi apără doar pe corupți”

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *