Web Analytics

Sindicatele cer demisia Ministrului Muncii

de | 4.06.2023 21:31 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

„Ministrul Muncii interpretează într-un mod personal și dictatorial dialogul social. El invită la discuții anumiți parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social”, arată într-un comunicat conducerea CNS Cartel Alfa.

Potrivit sindicaliștilor, grevele sunt rezultatul direct al:

Citește și: Anchetă la Ministerul Sănătății după acuzațiile de șpagă cu cârnați de Pleșcoi

  • deciziilor politice greșite (precum mutarea integrală a poverii fiscale asupra lucrătorilor);
  • lipsei de responsabilitate a guvernanţilor, care au produs și întreținut un adevărat haos legislativ, prin adoptarea de legi pe care apoi le-au blocat de la aplicare și prin întreținerea unor inechități majore în societate;
  • incompetenței promovate la toate nivelurile de decizie;
  • lipsei de consultare cu partenerii sociali;

„Ministrul Muncii interpretează într-un mod personal și dictatorial dialogul social. El invită la discuții anumiți parteneri sociali, după criterii care nu se regăsesc în nicio lege a dialogului social”, arată conducerea SNS Cartel Alfa.

Citește și: Se întâmplă la noi! Un adolescent a tras cu o armă tip airsoft spre un grup de copii

Proiecte de legi extrem de importante, cuprinse în PNRR – reforma pensiilor speciale, legea salarizării și reforma sistemului public de pensii, au fost elaborate fără niciun fel de consultare cu partenerii sociali. Lipsa de transparență, modul în care clasa politică ține cu dinții de privilegii aberante și sfidătoare, precum pensiile speciale ale aleșilor, ratarea termenelor din PNRR, dar și semnalele negative transmise de Bruxelles, arată clar incompetența guvernului în gestionarea procesului de revenire din criză.

Primul pas necesar pentru gestionarea conflictelor este DEMITEREA actualului ministru al muncii si intrarea intr-un dialog social real și responsabil, cer sindicaliștii.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *