Web Analytics

Sindicaliştii din privat despre spirala creşterii salariilor la stat

de | 17.08.2017 12:42 | Economie

6 iordache# Frustrări justificate la Dacia, Micromotoare şi Lisa Dräxlmaier
Nu mai e o surpriză pentru nimeni că Guvernul Dragnea, indiferent dacă el a fost subînchiriat lui Grindeanu sau Tudose, e dispus să sacrifice orice, chiar și stabilitatea economică a țării pentru viitoarele generații, pentru  a-și duce la bun sfârșit programul de pomeni salariale pentru bugetari.

Însă nu pentru orice bugetari, ci mai ales pentru cei din categoriile etern favorizate, aleșii neamului de la toate nivelele și, de asemenea, funcționarii statului, indiferent de rangul și statutul lor. Statul român, nu doar cel condus acum de PSD-ul lui Dragnea, are grijă doar de oamenii statului și nici de aceia toți, ci doar de acei oameni ai statului care pot produce voturi atunci când trebuie și bani privați din bani publici mai tot timpul. Am discutat pe această temă cu trei dintre cei mai importanți sindicaliști din Argeș, lideri ai unor organizații care funcționează în structuri industriale private. Și asta pentru a vedea cum privește un apărător al drepturilor salariale grija fără măsură pe care statul o are pentru anumiți angajați ai săi.

Ion Iordache, Dacia: „Statul a părăsit cu totul angajaţii de la privat, aceştia nu mai sunt decât o oaie de tuns!”

„Am o părere care, într-o primă fază, ar putea mira și contraria pe mulți. Sunt de acord cu orice mărire salarială, ca sindicalist nici n-aș putea avea o altă poziție, cred că e un gest firesc din partea mea să fiu de acord și să susțin orice mărire salarială. Există însă o problemă. Noi, de exemplu, de fiecare dată când am negociat măriri salariale, și am negociat majorări de la 200 până la 800 de lei, am avut toate datele firmei și, ca atare, nu am negociat în sensul de a specula sensibilitățile companiei, ci am făcut-o în cunoștință de cauză și în așa fel încât să obținem maximum posibil pentru oamenii noștri, însă fără a duce firma într-o situație complicată. Așa ar trebui să se procedeze și la stat, majorările salariale să se facă fără a afecta bunul mers al lucrurilor. Dar, repet, orice mărire salarială, în orice domeniu, e binevenită. Cât despre angajații din privat, de aceștia statul a uitat de mult, i-a părăsit cu totul de multă vreme, aceștia nu mai sunt decât o oaie de tuns și atât”, ne-a declarat Ion Iordache (foto sus), viceliderul Sindicatului Automobile Dacia.

Florian Stănculescu, IMEP: „Ca sindicalist sunt total dezamăgit de acest partid social-democrat”

6 Stanculescu„Fiind sindicalist am crezut foarte mult în acest partid social-democrat și în politica social-democrată, însă acum sunt total dezamăgit. Nu au făcut altceva decât să trâmbițeze tot felul de calcule și promisiuni, dar în realitate nu au făcut altceva decât să vândă iluzii. Mai ales medicilor, profesorilor, acelor categorii de bugetari care meritau respect și salarii decente le-au vândut iluzii. De așa zisa legislație a salarizării unitare, până la urmă nu au profitat decât aleșii. Cei care fac legile în țara asta se gândesc doar la ei și la ai lor, cu singurul scop de a-și asigura votul pentru cât mai mult timp de acum înainte. La cei care muncesc la privat, la cei care produc practic banii, pe care îi toacă ei, nu se gândesc și nici nu se vor gândi vreodată. E strigător la cer!”, este de părere Florian Stănculescu, liderul Sindicatlui Liber Independent „Solidaritatea” din Nidec Corporation România (IMEP).

Sergiu Lincă, Dräxlmaier: „Nu majorarea salariilor la stat mă sperie, ci piramida cheltuielilor statului”

6 sergiu linca„Nu mă deranjează majorările din sistemul bugetar, ci faptul că nu se oferă public, nu este transparentă piramida cheltuielilor din sistemul de stat. Nu piramida salariilor și pensiilor trebuie să ne sperie, ci cea a cheltuielilor și faptul că este ținută la secret. Dacă s-ar tăia din cheltuielile în exces atunci ar fi mult mai mulți bani chiar pentru salarii și pensii mult mai mari decât cele pe care le oferă ei acum. Și ar mai trebui să se facă ceva, să se impună responsabilități. Foarte bine, dă-i bani bugetarului, funcționarului la stat, cât de mulți poți, dar impune-i responsabilități în conformitate cu banii pe care îi dai! Nu și le îndeplinește, trage-l la răspundere, că la noi la privat așa e!”, a spus Sergiu Lincă, liderul Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Cablaje.

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole