Web Analytics
scris joi, 14.03.2024

Sindicaliștii din Poliție anunță pe 25 martie „cel mai mare protest organizat în ultimii ani”

Sindicaliștii din Poliție anunță un protest de amploare în 25 martie pentru actualizarea salariilor și a normei de hrană, se arată într-un comunicat Europol. Manifestația este organizată de Europol și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare SNPP.

Sindicaliștii din Poliție anunță pe 25 martie „cel mai mare protest organizat în ultimii ani”

Citește și: DGA. Funcționari mituiți pentru titluri de proprietate


Polițiștii reproșează că la aproape două luni de la promisiunile autorităților privind ”deblocarea a două dintre drepturile plafonate prin lege la valori inferioare celor impuse de evoluția indicilor prețurilor de consum și a salariului minim” proiectele de acte normative necesare ”încă nu se află pe circuitul de avizare și nici în transparență decizională”.

Citește și: Vlad Pascu și-a recunoscut faptele. Judecătoarea a acceptat procedura simplificată, care presupune o reducere a pedepsei


”În aceste condiții pacea socială nu mai este o opțiune, iar organizațiile sindicale sunt obligate să ia poziție. Responsabilitatea lui Ciolacu, dar și a lui Predoiu, care gestionează ministerele de resort din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională, va fi decontată în stradă prin cel mai mare protest organizat în ultimii ani. Ultimatumul dat guvernanților este de aprobare a actelor normative necesare până cel târziu la data de 21 martie, în caz contrar SNPP și Sindicatul EUROPOL vor asigura prezența a 4000 de protestatari în fața MAI pe 25 martie, când se sărbătorește și Ziua Poliției Române, începând cu ora 11,00. Ulterior, dacă situația de amânare a plății restanțelor va continua, urmează proteste în București și teritoriu, precum și acțiuni colective de refuzare a muncii suplimentare cu blocarea activităților, conform unui calendar care va fi pus la dispoziția mass-media.
Guvernele care s-au succedat din anul 2009 până în prezent au reușit să aducă sistemul național de apărare în pragul colapsului, cu scheme de personal vacante în proporție de 30%, drepturi salariale neachitate, legea de salarizare neaplicată, condiții de muncă și dotări improprii, pensii militare tăiate precum și o lipsă de atractivitate acută a posturilor care se repercutează în servicii de proastă calitate oferite comunității. Am ajuns în anul 2024 să avem norma de hrană în plată mult sub nivelul de care beneficiază polițiștii locali, care au utilizat legislația noastră pentru acordarea acestui drept. În prezent, din totalul de 250.000 de polițiști, polițiști de penitenciare și militari din structura de apărare națională, 60% au salarii egale sau doar cu puțin peste salariul minim brut pe economie.”, se arată în comunicat.

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Pt ce salarii mărite ca la noi in ARGES politia județeană e pe butuci.isi dau între ei salarii OSCAR și se intorc cu parandarat la chestoru BADEA și comisaru Mocanu..amante parașute în funcții de conducere.politia aici nu face nimic ptr cetățeni. Șefu de la circulație FICA COSTI e analfabet si pus de chestoru BRACEA prin concurs trucat și ii este dator pe 5 ani cu mese ,escorte, sauna ,jacuzzi la Rucar.protestati la ipj arges dacă vreți măriri. Vrei sa te muti aici în județ te întreabă șefii la audienta de unde vii ce lucrează părinții dacă ai legatura cu partide..asa ca ciocu mic,,. faceți curat si la IPJ ARGES cu DGa apoi salarii.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *