Web Analytics

Sindicaliştii de la Micromotoare cer majorări salariale de 600 de lei brut

de | 16.08.2018 15:00 | Economie

Aflați deocamdată în vacanță până pe 21 august, angajații de la Micromotoare (Nidec Corporation România) se pregătesc pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă odată cu revenirea la lucru. În acest context, au avut deja loc două întâlniri între conducerea fabricii și cea a Sindicatului Liber Independent „Solidaritatea”.

Sporuri și salarii mai mari

Legat de cerințele salariaților am discutat cu Florian Stănculescu, liderul sindicatului amintit. „E adevărat că am avut deja două întâlniri preliminarii cu administrația fabricii. Noi cerem o majorare salarială de 600 de lei brut pentru fiecare salariat, o primă de vacanță de 855 lei brut pentru membrii de sindicat, precum și sporuri de vechime, de fidelitate și așa mai departe. De asemenea, am cerut eliminarea inechităților salariale dintre angajații care muncesc în condiții identice, dar au salarii diferite, precum și implicarea conducerii în rezolvarea problemei transportului către fabrică a salariaților noștri care nu au asigurată acum această facilitate și fiecare se descurcă cum poate, mulți dintre ei parcurgând kilometri întregi pe jos. Acestea sunt doar câteva dintre cerințele noastre, dar e prematur să emitem concluzii dat fiind că negocierile propriu-zise vor avea loc după perioada de vacanță”, a declarat sindicalistul pentru Jurnalul de Argeș.

Se așteaptă instaurarea disciplinei japoneze?

Deși sunt zvonuri potrivit cărora noul patronat de la Motoare Electrice a început să impună reguli de lucru după modelul disciplinei în muncă japoneze, Stănculescu ne-a transmis că nu au apărut încă astfel de cerințe: „Nu s-a pus problema deocamdată, dar nu e nimic exclus în viitor. Vreau însă să vă spun cu toată responsabilitatea că angajații noștri sunt oameni serioși și muncitori. Ei au înțeles că lucrurile merg mult mai bine acum decât pe vremea lui Copos, că avem de lucru, că avem un viitor, că nu mai e niciun pericol și, în consecință, și-au impus singuri o altă disciplină de muncă. Așadar, nu cred că e nevoie de reguli impuse, pentru că oamenii noștri sunt foarte serioși”.

Fostul director, consultantul actualei conduceri

„Partea proastă acum este că, după plecarea lui Marin Cosmescu, cel care i-a luat locul a stat doar patru luni și a plecat, fabrica rămânând fără director pentru resurse umane, exact departamentul cu care comunicăm noi cel mai mult. Am văzut totuși că președintele Consiliului de Administrație l-a adus în fabrică pe fostul director general Gheorghe Bădescu pe un post de consultant manager. Acum, nu știu exact de ce au făcut mișcarea asta, dar vom vedea în viitor”, ne-a mai declarat liderul sindical Florian Stănculescu.
Florin Silvestru

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii