Web Analytics
scris sâmbătă, 22.10.2022

Simularea unui război nuclear NATO-Rusia. „Peste 91 de milioane de victime în primele ore”

O simulare grafică realizată de experții universității americane ”Princeton” prezintă modul în care ar scăpa complet de sub control un posibil conflict nuclear între NATO și Rusia. Prezentată sub denumirea „Planul A”, simularea arată că o astfel de confruntare nu va avea niciun învingător, va distruge aproape complet America de Nord, Rusia și Europa și va provoca peste 91 de milioane de victime, în doar câteva ore – scrie digi24.ro.

Simularea unui război nuclear NATO-Rusia. „Peste 91 de milioane de victime în primele ore”

Citește și: Autoritatea Naţiunilor Unite pentru drepturile omului: peste 6.000 de civili au fost ucişi în războiul din Ucraina

Specialiști ai Programului de Știință și Securitate Globală (SGS) ai universității ”Princeton” au folosit pentru simulare datele referitoare la arsenalele și „posturile nucleare” ale SUA, NATO și Rusia, planurile și strategiile de atac nuclear și posibilele răspunsuri la astfel de atacuri, felul în care vor fi selectate țintele, estimarea numărului de victime etc. Deși realizat în 2019, acest „joc de război” a revenit în atenția publicului în contextul războiului din Ucraina și al amenințărilor tot mai dese ale Moscovei referitoare la posibilitatea folosirii, de către Rusia, a unei arme nucleare în acest conflict. Concomitent, propaganda Kremlinului a atins cote greu de imaginat în ultima vreme, iar presa de stat din Rusia promovează constant ideea unui conflict nuclear iminent. Simularea „durează” 4 minute și prezintă, gradual, modul în care un conflict convențional NATO-Rusia ar putea degrada și s-ar transforma într-unul nuclear, într-o „spirală a escaladării” complet scăpată de sub control – conform sursei citate.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *