Web Analytics

Simulare de cutremur și incendiu, la Muzeul Județean Argeș

de | 27.04.2017 13:11 | Actualitate

muzeu simulareÎn cursul zilei de joi, la Muzeul Județean Argeș a avut loc un exercițiu de alarmare având ca temă intervenția în cazul unui cutremur urmat de incendiu.

Exercițiul a avut ca principal scop pregătirea personalului în vederea gestionării situației, limitării și înlăturării efectelor în cazul producerii unui cutremur și incendiu, precum și salvarea și acordarea primului ajutor medical pentru persoanele intoxicate cu fum.

La acest exercitiu, Detașamentul de pompieri „Cpt. Puică Nicolae” a participat cu 3 autospeciale cu apă și spumă, o autospecială de primă intervenție și comandă, o ambulanță de acordare a primului ajutor medical SMURD.

Din partea Muzeului Județean Argeș au participat salariații și personalul de specialitate cu atribuții în domeniul situațiilor de urgență. Prin aceste exerciții și aplicații se urmărește verificarea concepției de acțiune stabilită prin documentele de organizare și desfășurare a aplicațiilor și a modului de punere în aplicare a planurilor de protecție existente la nivelul unităților administrativ teritoriale, respectiv a instituțiilor, verificarea viabilității sistemului informațional-decizional în cazul producerii situațiilor de urgență, verificarea modului de răspuns al personalului cu atribuții în managementul și gestionarea situațiilor de urgență la nivelul unităților administrativ teritoriale/instituțiilor și stabilirea gradului de acoperire cu forțe și mijloace, în cazul manifestării unor situații de urgență cu efecte deosebite.

M.I.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii