Web Analytics

Simulare Bacalaureat 2023. Astăzi, elevii dau proba la Limba și literatura română

de | 27.03.2023 07:45 | Actualitate, Home

Absolvenții claselor a XII-a și a XIII-a susțin, astăzi, proba la Limba și literatura română de la simularea de la Bacalaureat 2023. După terminarea examenului, subiectele și baremele vor fi publicate pe edu.ro. Prin simularea probelor de la Bacalaureat, elevii își verifică cunoștințele și își dau seama cât de pregătiți sunt pentru examenul din vară. De asemenea, simularea probelor îi obișnuiește pe liceeni cu atmosfera de examen. Examenul la Limba și Literatura română este prima probă de la simularea de la Bacalaureat 2023.

Citește și: Coriști din toată lumea au cântat pentru pace în Ucraina

Rezultatele obținute la examenele de la simulare se vor discuta individual cu fiecare elev, prin dezbateri la nivelul clasei sau la ședințele cu părinții, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare ale elevilor, potrivit edu.ro De asemenea, notele obținute la simularea de la bacalaureat nu se contestă și nu se trec în catalog. Totuși, în situațiile excepționale, când elevii cer în mod expres, notele pot fi trecute în catalog.

Calendarul simulării pentru Bacalaureat 2023: 27 martie 2023:  Limba şi literatura română;  28 martie 2023: proba obligatorie a profilului; 29 martie 2023: proba la alegere a profilului şi specializării;  30 martie 2023: Limba şi literatura maternă;  6 aprilie 2023: Comunicarea rezultatelor.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *