Web Analytics

Coriști din toată lumea au cântat pentru pace în Ucraina

de | 27.03.2023 07:25 | Actualitate, Home

Coriști din întreaga lume și-au unit vocile să cânte pentru pace în Ucraina duminică, aproape 300 de soliști reunindu-se la Madrid, unde a început inițiativa în urmă cu un an. Soliști de la 46 de coruri din capitala spaniolă și din împrejurimi s-au adunat în fața muzeului de artă Reina Sofia și au început să cânte, într-un eveniment la care au participat mii de alte persoane din Europa și America Latină.

Citește și: Șofer amendat pentru că mașina de pe platformă nu avea rovinietă

În acest an, s-au reunit coruri din 81 de locații din 9 țări, 1.000 de soliști din Ucraina alăturându-și vocile altora din Argentina, Brazilia, Columbia, Danemarca, Germania, Portugalia și Venezuela. Aflați în piața muzeului, ei au cântat „Dona Nobis Pacem”, corul sclavilor evrei din Nabucco de Verdi și, în final, „Cântați un imn pentru pacea noastră”, care a fost scris special de compozitorul american Jim Papoulis.

Evenimentul simultan, care a fost transmis în direct pe YouTube, a fost organizat de Choirs for Peace, o inițiativă inițiată de corul din Madrid la o lună după invazia Rusiei în Ucraina, al cărei primă ediție a atras peste 25.000 de cântăreți.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *