Web Analytics

Simpozion: „Vintilă I.C. Brătianu (1867-1930) – 150 de ani de la naștere”

de | 20.09.2017 09:09 | Actualitate

vintilaConsiliul Județean Argeș prin Centrul de Cultură „Brătianu” va organiza joi, 21 septembrie 2017, începând cu orele 12.00, la conacul Brătienilor, simpozionul „Vintilă I.C. Brătianu (1867-1930) – 150 de ani de la naștere”.

 

Patriotism, demnitate, curaj în faţa loviturilor istoriei sunt câteva dintre însuşirile ce pot caracteriza familia Brătianu şi rolul acesteia în făurirea statului român modern.

Vintilă I. C. Brătianu a fost om politic, prim-ministru al României, preşedinte al Partidului Naţional Liberal şi membru de onoare al Academiei Române.

Al treilea fiu al lui Ion C. Brătianu, a fost recunoscut drept economistul care a formulat principiul economic liberal „prin noi înşine”, în baza căruia a fost elaborată şi aplicată politica economică a Partidului Naţional Liberal în primul deceniu interbelic.

Cu o bogată experienţă în domeniul economic a ocupat funcţii diverse în administraţia publică, în sectorul bancar şi în cel minier.

Liceenii de la Colegiul Național „Ion C. Brătianu”, coordonați de profesorul Constantin Vărășcanu vor susține comunicări despre personalitatea lui Vintilă I.C. Brătianu, elevilor de gimnaziu de la instituții de învățământ din Ștefănești.

M.I.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole