Web Analytics

Simpozion naţional dedicat Zilei Familiei

de | 26.05.2016 15:34 | Cultură

Sala de conferințe a Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu”, Argeș a găzduit duminică, 15 mai, Simpozionul Național dedicat Zilei Internaționale a Familiei, Ediția a-VII-a cu tema „FAMILIA  ANULUI  INTERNAȚIONAL 2016 LA INTERSECȚIA FORȚELOR EXISTENȚIALE: MUNCA, SĂNĂTATEA, SECURITATEA, EDUCAȚIA”.

Așa cum ne-a obișnuit în fiecare an, evenimentul organizat de Asociația Social Impact și Filiala Argeș a Colegiului Psihologilor din România, a reunit specialiști din diverse domenii, ce au abordat problematica familiei din perspectivă psiho-socio-educațională.
Alături de organizatori, au participat reprezentanți ai inspectoratelor de poliție și ai sistemului penitenciarelor, angajatori din mediul privat, lucrători din ONG-uri ce activează în plan social, specialiști în domeniul resurselor umane, psihologi, reprezentanți ai instituțiilor de cultură, cadre didactice din învățământul universitar și preuniversitar, cadre medicale, reprezentanți ai scenei economice a județului.
In prima parte a programului a avut loc workshop-ul „Exprimarea vocală în meloterapie – cale inovativă de recuperare în autism”, în care psihoterapeutul Anișoara Liță a demonstrat rezultatele extraordinare pe care o abordare cum este meloterapia, mai rar întâlnită în cadrul terapiilor de recuperare, le poate avea.
Workshop-ul „Psihoterapia Sistemică” susținut de psihoterapeutul Marcel Nedelcu – președintele Institutului pentru Cuplu și Familie, Iași a fost o adevărată provocare pentru toți cei prezenți.
Apropierea psihologiei de astrologie, a reprezentat un alt moment care și-a găsit locul în cadrul acestui eveniment. Doamna formator Veronica Dicu – astrolog, a făcut o trecere în revistă a descoperirii comportamentului și personalității omului prin astrologie, care să ajute psihologul în procesul său terapeutic.
Evenimentul a continuat cu prezentarea lucrărilor participanților care au abordat o serie de problematici ale familiei anului 2016 aflată la intersecția forțelor existențiale: munca, sănătatea, securitatea și educația,  încheindu-se cu o sesiune de „Întrebări și Răspunsuri”. Oana Turcu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii