Web Analytics
scris miercuri, 11.11.2015

Simpozion Naţional cu ocazia împlinirii a 135 de ani de lectură publică în Piteşti

Biblioteca Judeţeană „Dinicu Golescu” Argeş şi Centrul Europe Direct Argeş vă invită joi, 12 noiembrie 2015, la ora 11.00, să participaţi la lucrările Simpozionului Naţional „Informare şi comunicare – motorul dezvoltării durabile”, care se va desfăşura la sala de conferinţe a bibliotecii. Simpozionul se desfășoară cu ocazia împlinirii a 135 de ani de lectură publică în Pitești.
Invitaţii speciali ai acestui eveniment sunt Viorica Dăncilă – europarlamentar, și  Simona Bucura-Oprescu – deputat în Parlamentul României.
Acest simpozion are loc în contextul Anului European al Dezvoltării, odată cu adoptarea „Declaraţiei de la Lyon” de către Federaţia Internaţională a Asociaţiilor de Biblioteci (IFLA), prin care se doreşte stabilirea unui acord internaţional care să recunoască faptul că accesul la informaţie şi abilităţile de utilizare eficientă a acesteia sunt obligatorii pentru dezvoltarea sustenabilă. În cadrul acestui simpozion se va aborda şi problema rolului şi locului bibliotecii publice în contextul erei informaţionale.
În contextul simpozionului, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș organizează o expoziție de carte brâncovenească și râmniceană din colecțiile bibliotecii.
Sabina BUSUIOC

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Aventura politică a săptămânii

O vorbă din folclorul urban spune că, atunci când cineva scapă în mod miraculos dintr-o situație dificilă, înseamnă că “i-a trecut glonțul pe lângă...

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...