Simona Bucura Oprescu:”Programul de succes “Prima Casă” devine în Guvernarea actuală Programul “Adio Casă!”

de | 5.04.2021 09:09 | Actualitate

“Programul de succes “Prima Casă” inițiat de către PSD devine în Guvernarea actuală Programul “Adio Casă!”, spune deputatul de Argeș al PSD, Dimona Bucura-Oprescu. Aceasta a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj referitor la modificările programului “Prima Casă”:

“Familiile tinere primesc încă o lovitură de la Coaliția Austerității care a modificat programul “Prima Casă” de-o manieră ce îl face inaccesibil celor cărora le era destinat și aveau cea mai mare nevoie de el.
Cei mai mulți dintre tineri nu se pot califica în program.
Acum, în varianta Guvernului Cîțu, pentru un credit de 48.000 de euro, pe 30 de ani, e nevoie ca solicitantul să aibă un salariu de minimum 3.300 de lei, ceea ce reprezintă salariul mediu pe economie. Ar plăti lunar o rată de 1.500 de lei, adică 45% din salariu.
Încă odată se probează că tinerii sunt abandonați de această guvernare care, după ce a refuzat dublarea alocațiilor, așa cum prevedea legea, recent a suspendat și o altă măsură importantă pentru familiile la început de drum, respectiv sprijinul de 1500 de lei pentru educația timpurie în creșe și grădinițe”, a transmis deputatul PSD de Argeș.

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii