Web Analytics

Simona Bucura-Oprescu: „Tichetele de vacanţă au condus anul trecut la o creştere a turismului intern cu peste 20 la sută”

de | 21.02.2019 13:57 | Politica si Administratie

Parlamentul a adoptat vineri, 15 februarie, proiectul bugetului de stat pentru anul 2019. Bugetul răspunde nevoilor de dezvoltare ale României prin demararea de proiecte de interes și pentru județul nostru, prin adaptarea la nevoile administrației publice locale și continuarea investițiilor prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, dar și cu grijă și atenție pentru acoperirea nevoilor de asistență socială ale românilor. Bugetul pe 2019 prevede o creștere de 54,9 la sută la Ministerul Transporturilor, o creștere de 64,6 la sută la Ministerul Sănătății și o creștere de 46,7 la sută la Educație. Este un buget sustenabil, realist și de dezvoltare durabilă a României.
”Bugetul prevede sursele necesare pentru toate aceste domenii, asigurând resurse în plus și pentru administrația publică locală și județeană. Sunt prevăzute în acest an fonduri și pentru creșterea pensiilor, a alocațiilor pentru copii și pentru vouchere de vacanță și de creșă, în condițiile în care tichetele de vacanță au condus anul trecut la o creștere a turismului intern cu peste 20 la sută”, spune deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu.
De asemenea, plenul a aprobat includerea în buget a sumelor necesare pentru finalizarea modernizării drumului național Pitești – Câmpulung Muscel – Brașov, pentru reabilitarea Transfăgărășanului și a drumului Pitești-Scoarța, precum și pentru demararea lucrărilor de construire a autostrăzii Pitești – Sibiu și a drumului expres Pitești – Craiova (în ceea ce privește județul Argeș) și pentru alte investiții importante în infrastructură în alte zone ale țării.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii