Web Analytics

Simona Bucura Oprescu: „Senatul a adoptat tacit proiectul care dă din nou liber la vânzarea terenurilor către străini”

de | 24.06.2021 11:56 | Actualitate, Politica si Administratie

„Proiectul de lege care dă din nou liber vânzării terernurilor agricole către străini a fost adoptat în mod tacit de către Senatul României, prima Cameră parlamentară sesizată”, aduce la cunostinta deputatul PSD de Arges, Simona Bucura Oprescu.
Actul normativ inițiat de către aleși din PNL, USR și UDMR prevede eliminarea condițiilor prin care cumpărătorii de #teren trebuie să facă dovada că au rezidență stabilă în România și că desfășoară activități agricole, așa cum prevedea Legea 175/2020 inițiată de către PSD.
Proiectul de lege al actualei puteri a fost aspru criticat de #fermieri care au cerut menținerea condițiilor suplimentare pentru străinii care cumpără teren agricol în România.
Inclusiv printr-o scrisoare deschisă, organizațiile de agricultori au semnalat că forma propusă pentru modificarea legislației actuale nu face decât să dea din nou liber speculei cu terenuri, în defavoarea fermierilor români!
Legea 175/2020 care a fost inițiată de PSD a fost dezbătută timp de doi ani cu fermierii români și reprezentanții acestora și a fost elaborată tocmai la solicitarea lor de înăsprire a condițiilor de cumpărare a terenurilor agricole de către cei care nu locuiesc și nu lucrează terenurile agricole în țara noastră.
Legea PSD a fost făcută pentru fermierii români, dar actuala putere o modifică tocmai în defavoarea românilor!

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Nu am invatat nimic de la altii care si-au vandut pamantul si apoi au fost expulzati din tara lor.Asa vom pati si noi daca nu suntem in stare sa ne asociem si sa cumparam noi pamantul ca apoi sa-l facem sa produca.Dar la noi romanii”sa-i moara capra vecinului” functioneaza perfect.Ne este frica ca ne fura asociatul sau altii,nu avem cu ce sa-l lucram ca ne luam BMW cu banii din pamantul lui bunicu’ pt. ca e mai comod sa mergem la market sa luam de-a gata si apoi sa nu uitam ca agricultura este o munca grea la care nu oricine este dispus sa se inhame.Apoi agricultura de performanta se face pe suprafete mari si acolo trebuie utilaje si nenumarate altele.Apoi trebuie lantul de desfacere si transport si un pret bun care sa te motiveze.
    In concluzie: E GREU!
    Intrebarea este :CUM pot altii sa faca pe pamantul nostru ceea ce noi nu suntem in stare?!Cred ca raspunsul trebuie cautat tot in interior!