Web Analytics
scris joi, 14.02.2019

Simona Bucura Oprescu a sărbătorit intrarea în Anul Nou Chinezesc la Ateneul Român

Chinezii au intrat în Noul An, denumit Anul Porcului de Pământ sau al Mistreţului de Pământ. Momentul a fost sărbătorit şi la Bucureşti, la Ateneul Român, unde a fost organizată o manifestare culturală. Evenimentul a celebrat şi împlinirea a 70 de ani de relaţii diplomatice româno-chineze. La manifestare a fost prezentă şi Simona Bucura Oprescu, deputat de Argeş al PSD, care, în ultima vreme, a fost reprezentantă a României în acţiuni bilaterale.
„Relaţiile dintre România şi China, dintre români şi chinezi sunt statornice şi de prietenie adevărată. Cu ocazia Anului Nou Chinezesc – Anul Porcului de Pământ – gândurile mele se îndreaptă către prietenii chinezi cu preţuire şi dorinţa de a avea fiecare dintre noi împliniri în viaţa familială şi profesională. La Ateneul Român (…) «Rapsodia Română» a marelui compozitor român George Enescu, interpretată de Lăutarii din Chişinău sub bagheta maestrului Nicolae Botgros, ne-a încântat într-un întreg minunat cu spectacolul susţinut de Academia de Dans din Beijing. Gazde minunate, ca de fiecare dată, Ambasada Republicii Populare Chineze şi Casa Româno-Chineză ne-au arătat cea mai frumoasă expresie a conceptului «Drumul Mătăsii» – exprimarea prin cunoaştere reciprocă, respect şi cultură! Un An Nou fericit pentru toți prietenii chinezi!”, a scris Simona Bucura Oprescu pe pagina sa de Facebook.

Simona Bucura Oprescu a sărbătorit intrarea în Anul Nou Chinezesc la Ateneul Român

Distribuie!

0 Comentarii

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...