Web Analytics

Simona Bucura Oprescu: „România a devenit dintr-o dată dependentă de importurile alimentare!”

de | 21.01.2021 10:59 | Actualitate, Politica si Administratie

„Așa cum a procedat și cu alte programe inițiate de către PSD pentru sprijinirea agriculturii românești, Guvernul Cîțu a oprit programul “Tomata”.
Se continuă, astfel, o politică dezastruoasă a Guvernului Orban care a sistat investițiile pentru infrastructura de irigații, a plafonat sau blocat subvenții pentru fermieri, a scos producătorii autohtoni din piețe și a amânat plata ajutoarelor pentru culturile agricole afectate de secetă. Consecințe?
După ce, pe fondul politicilor PSD, România devenise un jucător important pe piața europeană a exportului de produse agricole, iar producția țării acoperea necesarul de consum al poplației în 2019, anul trecut a urmat declinul.

România a devenit dintr-o dată dependentă de importurile alimentare!
Astfel, față de anii anteriori, în 2020 producția locală a acoperit o pondere mai mică din necesarul de consum la legume (total), tomate, varză, ceapă, carne de porc, carne de vită, organe comestibile, fructe (total), dar și mere, prune, piersici și nectarine, potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică.
În plus, în guvernarea liberală, exporturile de produse alimentare ale României, care altădată era numită “Grânarul Europei”, s-au prăbușit, iar importurile au explodat!
Asta este “grija” pe care guvernanții de dreapta o au față de producătorii autohtoni și de siguranța alimentară a țării!” – a transmis deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii