Simona Bucura Oprescu: „Putem da posibilitatea României să respire viitor şi datorită promovării reale a femeilor”

de | 21.07.2022 13:20 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Luni, 18 iulie a.c., la Palatul Parlamentului a avut loc reuniunea care a marcat împlinirea a doi ani de când Guvernul României a adoptat Strategia Națională privind implementarea Rezoluției „Femeile, pacea și securitatea” pentru perioada 2020-2023.
Prezentă la eveniment, Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș și președinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului din Camera Deputaților, a transmis un mesaj cu privire la promovarea și la drepturile femeilor.

„Femeia trebuie să fie privită ca o resursă, ca o resursă importantă! Ei bine, ce-și dorește România să facă acum și pe viitor cu această resursă? Spre exemplu, la nivelul MApN numărul posturilor de conducere existente (grade decizionale 1+2) este de 33. Dintre acestea, 93,9% sunt ocupate de bărbați și 6,1% de femei, deși, privind datele academiilor de profil, vedem că adeseori șefi de promoții sunt femeile. Așadar, dacă femeile fac performanță, mă întreb de ce nu avem aceeași reprezentare și în ceea ce privește funcțiile de decizie? Cu toate acestea, mi-aș dori și am încrederea că fiecare dintre noi, prin atitudinea pe care o avem și prin modul cum acționăm, putem da posibilitatea României să respire viitor și datorită promovării reale a femeilor”, spune deputatul.

Citește și Simona Bucura-Oprescu, realeasă membru al Comitetului Director al Reţelei femeilor parlamentare

Distribuie!

Articol scris de Bianca Solomon

Redactor- Jurnalul de Argeș, Pitești. Absolventă a Facultății de Jurnalism, Universitatea din Pitești. Studentă la programul Master-Comunicare Organizațională, UPIT.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.