Web Analytics

Simona Bucura-Oprescu îi cere explicații ministrului Finanțelor în legătură cu împrumutul de 77 de miliarde lei

de | 3.06.2020 07:45 | Politica si Administratie

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura-Oprescu, a scris în mediul online despre cheltuielile primăriilor și a consiliilor județene în lupta cu COVID-19, menționînd faptul că sumele cheltuite pentru combaterea pandemiei nu au depășit 3 miliarde de lei. În același timp ea cere explicații Ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, în legătură cu împrumutul făcut, în valoare de 77 miliarde de lei.

Citește AICI textul integral:

,, Consiliile Judeţene şi primăriile au cheltuit peste 500 de milioane de lei în lupta împotriva Covid-19.

Iar Guvernul a cheltuit doar 235 milioane de lei pentru stocurile de urgență medicală şi a lăsat grosul cheltuielilor pentru materialele de protecţie pentru personalul medical, pentru aparatură, pentru medicamente şi pentru carantinarepe spatele autorităţilor locale.

În tot acest timp, Ministerul Finanțelor a împrumutat 77 miliarde de lei, iar sumele cheltuite pentru combaterea pandemiei nu au depășit 3 miliarde de lei.

Se impune, așadar, ca ministrul Cîțu să spună public:

– Ce a făcut cu restul banilor, cu peste 74 de miliarde de lei, adică echivalentul a peste 6,8% din PIB?

– Pe ce i-a cheltuit, de ce a pus economia pe butuci şi de ce refuză să mărească salariile şi pensiile conform legilor în vigoare?

– De ce nu alocă sumele necesare autorităţilor locale, care, în urma cheltuielilor impuse de epidemie, au rămas fără bani pentru îngrijirea bătrânilor şi a copiilor instituţionalizaţi şi pentru salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap?

– Unde sunt banii?

Sunt banii românilor și guvernul trebuie să explice ce a făcut cu ei!”

 

                                                                                              Antoniu Neguț

 

 

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii