SIMONA BUCURA OPRESCU (PSD) : “GUVERNUL CÎȚU PUNE ȘI MAI MULT BEȚE ÎN ROATE INDUSTREI HORECA”

de | 22.02.2021 13:00 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Industria HoReCa strigă disperată după ajutor pentru evitarea falimentului, dar Guvernul Cîțu îi pune și mai mult bețe în roate!

Astfel, ajutoarele financiare pentru HoReCa vor întârzia și mai mult, deoarece Guvernul a schimbat schema de ajutor, cu noi condiții și costuri pentru firme, verificate de ANAF, dar cu termene amânate pentru autorități!

Abia adoptată la finele anului trecut, schema de compensare pentru pierderile suferite de industria HoReCa în urma pandemiei de coronavirus a fost modificată, impunând noi obligații firmelor și eliminând din responsabilitățile Guvernului.

 

CITEȘTE ȘI: Controale ale inspectorilor sanitari-veterinari în adăposturile publice pentru câini

 

În timp ce beneficiarii, care vor fi verificați de ANAF și vor plăti experți, sunt obligați să mențină activitatea până la 2 ani în loc de 6 luni, Guvernul a prelungit acum, printr-o ordonanță de urgență, și mai mult durata de semnare a contractelor de finanțare și termenul de plată pentru granturi.

Întârzierea granturilor pe care ar fi trebuit să le primească firmele din industrie și a sprijinului prin programul Kurzarbeit fac ca peste 90% dintre operatorii de restaurante să riște să intre în colaps!

Dar oare putem avea alte așteptări de la un Guvern care, prin proiectul de buget pe care-l propune Parlamentului spre adoptare – și pe care PSD nu îl va vota! – aduce doar austeritate care condamnă România la sărăcie?

 

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD de Argeș

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

Ultimele articole

Hologramă cu operele lui Brâncuşi la Teatrul „Davila”
Hologramă cu operele lui Brâncuşi la Teatrul „Davila”

Duminică, 28 noiembrie, la Teatrul „Alexandru Davila” au avut loc mai multe evenimente. A fost deschiderea Festivalului Internațional al Teatrului de Studio InterFest 2021, ediția a XXV-a, premiera spectacolului „Brâncuși, mon amour” (în care managerul teatrului,...

Un mariaj de coşmar, cu mult sânge şi muştar
Un mariaj de coşmar, cu mult sânge şi muştar

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe certificatul de stare civilă emis de Statul Paralel, că mariajul la guvernare dintre PNL și PSD dă semne de schizofrenie. Sunt zone în țară unde liberalii vor în continuare în pat cu USR, de teamă că, odată rămași fără cârjă, se...