Web Analytics

Simona Bucura-Oprescu: „Banii românilor sunt jucaţi de premierul bancher, Florin Cîţu, la ruleta alegerilor interne din PNL!”

de | 12.08.2021 13:31 | Actualitate, Politica si Administratie

Simona Bucura-Oprescu, deputat PSD de Argeș, președinte al Comisiei de Administrație Publică din Camera Deputaților, a declarat:
„Banii românilor sunt jucați de premierul bancher, Florin Cîțu, la ruleta alegerilor interne din PNL! Cum? La rectificarea bugetară a fost prevăzută o suplimentare de 3,16 miliarde lei către Ministerului Finanțelor Publice, dintre care 3 miliarde vor alimenta mai apoi Fondul de Rezervă Bugetară, conform unor surse politice citate de Profit.ro.

De ce? Pentru că Fondul de Rezervă Bugetară poate fi folosit la deciziile Guvernului, în diverse scopuri, teoretic urgente. Tot surse citate de Profit.ro arată faptul că cele 3 miliarde care ajung la Fondul de Rezervă au scopul de a fi date «către autoritățile locale, în contextul congresului PNL».
Înțelegem de aici faptul că premierul bancher intenționează să-și «mituiască» sau cel puțin să-și momească votanții, în bătălia internă pentru șefia PNL, cu bani destinați tuturor românilor, nu doar anumitor UAT-uri PNL, care, probabil, vor fi decise după bunul său plac.

Vedem astfel cum din 8,99 miliarde, bani prevăzuți în plus pentru rectificare, o treime va fi folosită de prim-ministru doar ca să câștige șefia PNL. Asta în timp ce, spre exemplu, Ministerul Dezvoltării va mai primi la rectificare doar 1,84 miliarde, deși la Dezvoltare este nevoie în acest moment de minimum 4 miliarde de lei, până la finalul anului, pentru achitarea lucrărilor PNDL 1 și 2, dar și pentru alte lucrări.
Iar exemplele pot continua…”.
M.S.

Citește și Simona Bucura Oprescu (PSD) : „Amânarea PNRR, o lovitură puternică și pentru pensionari!”

Citește și Simona Bucura Oprescu: „Senatul a adoptat tacit proiectul care dă din nou liber la vânzarea terenurilor către străini”

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii