Web Analytics

Simona Bucura Oprescu: „Bani din PNRR pentru dezvoltarea companiilor”

de | 23.05.2022 13:52 | Actualitate, Politica si Administratie

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu anunță că prin PNRR, companiile din Argeș și nu numai, pot beneficia de sprijin financiar pentru dezvoltare.

„Schema de sprijin se redeschide pe 15 iunie și durează până pe 26 iulie.Întreprinderile care pot solicita ajutor de stat în baza acestei scheme sunt întreprinderi nou-înfiinţate sau întreprinderi în activitate, atât IMM, cât şi companii mari, cu personalitate juridică.

Citește și: Remus Mihalcea (PSD Argeș), despre sprijinul acordat cetățenilor și agenților economici 

Obiectivul este stimularea investițiilor în zonele defavorizate economic, creșterea numărului de angajați și dinamizarea unor sectoare cheie ale economiei țării.Firmele din județul Argeș vor beneficia de alocări de până la 50% din valoarea proiectelor de investiții derulate în anii următori.Industria prelucrătoare (producție) este principala secțiune care este eligibilă pentru această schemă de sprijin. Investiția derulată trebuie să fie de minimum 1 milion euro, iar o componentă importantă a acesteia o reprezintă crearea de noi locuri de muncă, păstrarea numărului mediu de angajați timp de 5 ani, respctiv achitarea de taxe și impozite pe profit și cu salariile angajaților în acest timp.”, a declarat declarat deputatul.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *