Web Analytics

Ion Mînzînă: „Întreaga guvernare de dreapta este un eșec total!”

de | 17.08.2021 12:39 | Actualitate, Politica si Administratie

Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș reacționează cu privire la situația bugetară a României.
Execuția bugetară la șase luni dovedește că premierul Florin Cîțu a mințit când susținea că ia bani de la pensii, alocații pentru copii și face împrumuturi pentru a realiza cât mai multe investiții.
De fapt, toate ministerele responsabile cu investițiile au avut execuție bugetară sub medie. Printre principalii vinovați sunt și miniștrii USR de la Economie, Fonduri Europene și Transporturi care au rămas corijenți la acest capitol, spune președintele PSD Argeș.
Situația de la Ministerul Economiei, condus de Claudiu Năsui, arată cât de deficitar a fost Guvernul Cîțu în sprijinirea firmelor și economiei în fața pandemiei.
De exemplu, pentru sectorul HORECA, ministrul Năsui a avut la dispoziție 1 miliard de lei credite bugetare și 2,5 miliarde lei credite de angajament, dar nu a fost în stare să cheltuiască niciun leu din aceste fonduri!
Iar fiecare leu necheltuit din banii prevăzuți pentru sprijinirea IMM-urilor și a românilor afectați de restricții înseamnă un faliment în economia reală, cu oameni care și-au pierdut locul de muncă și veniturile.
La fel de gravă este și contraperformanța Ministrului Energiei, Virgil Popescu, situat pe ultimul loc în privința execuției bugetare, ceea ce intră în contrast puternic cu creșterile uriașe ale tarifelor la energie.
Asistăm la un eșec total la investițiile în capacități de producție care să reducă dependența României de evoluțiile internaționale ale prețurilor la carburanți și energie.
De fapt, întreaga guvernare de dreapta este un eșec total!, a conchis Ion Mînzînă.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Total de-acord, guvernarea de dreapta „este un esec total” ; fix la fel cum fuse si cea de „cea”/vezi si … „hais” !
    Cum/necum, democratia-i cea mai buna … fie ca-i de „cea” ori de „hais” !

  2. Nineaca, la prima vedere asa ar parea ; totusi privind putin spre inapoi/in trecutul apropiat, direptate … deloc nu ai / imbracat-ai „hainele imparatului” !