Web Analytics

Simona Brătulescu: „UDMR supralicitează. Niciunde în Rezoluţia de la Alba Iulia nu se vorbeşte despre regiuni autonome”

de | 13.12.2018 13:57 | Politica si Administratie

UDMR a depus în Parlament un document prin care cere, prin lege, statut de autonomie specială pentru județele care aparțin unor regiuni istorice sau care au o proporție semnificativă de maghiari. UDMR dorește reprezentare proporțională în instituțiile administrative la nivel local, județean, național și european și reprezentare proporțională a minorităților naționale în instanțe și tribunale” și invocă în acest sens Rezoluția Adunării Naționale de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918, care stipulează, la subpunctul 1. al punctului III: „Deplină libertate națională pentru toate popoarele conlocuitoare. Fiecare popor se va instrui, administra și judeca în limba sa proprie prin indivizi din sânul său și fiecare popor va primi drept de reprezentare în corpurile legiuitoare și la guvernarea țării în proporție cu numărul indivizilor ce-l alcătuiesc”.

,,Așa cum ne-am obișnuit în toți acești ani, UDMR supralicitează. Niciunde în Rezoluția de la Alba Iulia nu se vorbește despre regiuni autonome sau despre un mod de administrare separat. Dacă se va da curs unei astfel de propuneri, sunt convinsă că niciun parlamentar ALDE nu va ridica mâna în favoarea sa. UDMR știe că, atunci când este vorba de integritatea și suveranitatea acestui stat, nu există loc de negociere.
Românii și maghiarii conviețuiesc mai bine decât probabil și-ar dori unii, năzuințele de autonomie animându-i în mare parte doar pe reprezentanții UDMR din Parlament. Probabil că și-au pus speranța în apropiata sosire a lui Moș Crăciun, dar nici acesta nu aduce autonomie, pentru că dorințele nelegitime nu vor fi onorate niciodată, nici măcar în cazul copiilor cuminți.” a declarat Simona Brătulescu, președinte ALDE Argeș.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii