Web Analytics

Simfonia Patetica a lui Ceaikovski la Filarmonica Piteşti

de | 27.09.2018 14:00 | Cultură

Filarmonica Piteşti încheie joi, 27 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncţional, seria concertelor lunii. Alături de orchestra simfonică a instituţiei, dirijată de Alexandru Ganea, revin, ca soliști, pianiștii Eugen Dumitrescu și Corina Răducanu, care vor interpreta Concertul în Si bemol major pentru patru mâini și orchestră, de Leopold Kozeluch. În partea a doua, publicul va audia Simfonia nr. 6 Patetica, de Piotr Ilici Ceaikovski. Uvertura la Don Giovanni de Wolfgang Amadeus Mozart va fi interpretată în deschiderea concertului.
Alexandru Ganea (foto) a absolvit Liceul de Artă „George Enescu” din Bucureşti (specializarea vioară), Academia de Muzică, Facultatea de Interpretare Muzicală, specializări vioară şi muzică de cameră, şi Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Dirijat, specialitatea dirijat orchestră, clasa Dumitru Goia.
Pianiștii Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu sunt absolvenţi ai Liceului de Muzică George Enescu și ai Universității Naționale de Muzică, ambele din București. La aceeași universitate de prestigiu au finalizat și celelalte forme de învățământ: master, doctorat, postdoctorat.
D.G.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii