Web Analytics
scris joi, 06.06.2024

Silvestru Șoșoacă, sub control judiciar pentru falsificarea semnăturilor la depunerea candidaturii la europarlamentare

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, aflați în proces de divorț, a fost ridicat de Poliție, miercuri, și dus la audieri la Parchetul General. El este anchetat într-un dosar care vizează listele de semnături pentru candidatura sa la alegerile europarlamentare din 9 iunie. După aceste audieri, biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a trimis un comunicat prin care informează cu privire la decizia luată în acest caz.

Silvestru Șoșoacă, sub control judiciar pentru falsificarea semnăturilor la depunerea candidaturii la europarlamentare

Silvestru Șoșoacă a fost audiat sub acuzațiile de uz de fals și fals în declarații, iar procurorii au decis dispunerea măsurii preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile. În comunicatul emis, procurorii menționează că nici o altă persoană nu are calitatea de suspect sau inculpat în acest dosar și aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citește și: Avocata din Iași care ar fi intrat intenționat cu mașina într-un motociclist, arestată

„În cursul zilei de astăzi, 5 iunie 2024, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală  a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, față de un suspect, candidat la alegerile pentru Parlamentul European, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de infracțiunilor de uz de fals, prev. de art. 323 Cod penal, și fals în declarații, prev. de art. 326 Cod penal, ambele cu aplic. art. 38 alin. 1 Cod penal. Totodată, față de acesta s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pentru 60 de zile”, informează Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție

Silvestru Șoșoacă și-a depus candidatura ca independent la alegerile europarlamentare din 9 iunie și a fost admisă de Biroul Electoral Central. Conform documentelor depuse la BEC, Silvestru Şoşoacă, de profesie tehnolog chimist, este director adjunct al unei societăţi comerciale.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...