Web Analytics

Şi patronul de la Spitalul „Sf. Nicolae” a căzut în plasa falsului călugăr de la Athos

de | 11.08.2022 13:15 | Actualitate, Dezvăluiri, Home

Nicolae Frățilă (foto stânga): „I-am dat un pomelnic și 2.000 de lei”

Revenim la subiectul cu falsul călugăr de pe Muntele Athos și escrocheriile sale, despre care “Jurnalul de Argeș” a scris săptămâna trecută. Nouă persoane cu un statut financiar ridicat au fost înșelate de călugărul care le cerea sume de bani în numele unor mănăstiri din Grecia. Acesta făcea rost de numărul de telefon al celor în cauză sau îi căuta personal.
Prin urmare, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului i-a informat pe toți preoții din județ să aibă grijă la acest individ, venind cu precizarea că nu are studii în teologie și nu aparține niciunei eparhii.

„La început m-a luat frumos, că, vezi Doamne, mi-a adus și ceva, niște măsline din Grecia…”

După ce Alexandru Meculescu, managerul de la “Comesad”, le-a sesizat escrocheria autorităților, și omul de afaceri Nicolae Frățilă, de la Spitalul de Recuperare “Sf. Nicolae” din Pitești, povestește cum a fost furat de așa-zisul călugăr Ioan de la Mănăstirea Vatopedu.
„Ş-a și sunat; la început m-a luat frumos, că, vezi Doamne, mi-a adus și ceva, niște măsline din Grecia, că a fost ziua lui. Mi s-a părut ceva dubios la el și l-am dat pe mâna părintelui de la mine de la biserică (biserica din incinta Spitalului «Sf. Nicolae»). I-am zis să-l cerceteze și să facă o poză cu el, pentru că eu nu-mi aduc aminte să fi întâlnit călugărul ăsta pe Sfântul Munte. Și tocmai ce călugărul a mers și la mine la spital. A venit țintit, s-a dus la Paraclis și a vorbit cu părintele. Au făcut poza pe care, pe urmă, am trimis-o în mai multe grupuri, unde erau și cei de la «Comesad», cu care ne-am întâlnit pe Sfântul Munte. Eu i-am dat călugărului un pomelnic și suma de 2.000 de lei. Acum știți cum e, banii se duc, nu e o problemă asta, nu e păcatul meu. Dar trebuie să se rezolve, pentru că nu e OK să facă escrocherii din astea, că îl crede lumea. Am văzut că Episcopia declară că a luat atitudine. Nu știu ce atitudine o fi luat… Poate știe Înalt Preasfințitul ceva, n-am apucat să vorbesc cu el. E bine că cei de la «Comesad» au făcut plângere. Oricum, o să-l prindă pe călugăr, că au poza”, ne-a declarat Nicolae Frățilă.

Citește și Falsul călugăr de la Athos care cerea bani – denunţat de Alex Meculescu de la Comesad

Citește și Popa Onu, pe la Athos


Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *