Și elevii din Argeș participă la protestul privind modificarea pragului de acordare a burselor de merit

de | 12.01.2022 12:55 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Săptămâna aceasta se desfășoară în toată țara proteste și greve pentru bursele elevilor

Elevii din toată țara vor participa la un protest în masă privind modificarea pragului minim pentru acordarea burselor de merit. Astfel, în perioada 17-18 ianuarie 2022, și în județul Argeș, se vor desfășura acțiuni prin intermediul cărora se dorește aplicarea unei presiuni publice, pentru a putea remedia în timp util hotărârea luată de Ministerul Educației Naționale.

La nivel național, pe 17 ianuarie va fi o grevă generală în rândul elevilor din România, care vor absenta de la ore. În județul Argeș, această acțiune va fi pusă în aplicare de către elevii reprezentanți din licee, anunță Consiliul Județean al Elevilor Argeș (unica structură de reprezentare a elevilor din județ).
În ziua de 18 ianuarie, elevii argeșeni vor purta obiecte vestimentare de culoare roșie la orele de curs.

Citește și Argeşeanca poliţist şi voluntar SMURD: „Un astfel de curs de prim ajutor ar trebui să fie introdus în programa şcolară”

„Consiliul Județean al Elevilor Argeș contează pe înțelegerea corpului didactic din fiecare instituție de învățământ, în sensul că membrii acestuia vor evita crearea anumitor probleme, iar elevii vor beneficia de înțelegerea necesară desfășurării acestui demers”, transmite CJE Argeș.
Consiliul Județean al Elevilor Argeș mai anunță că, în timp ce Ministerul Educației Naționale dorește menținerea pragului minim al mediei de 9.50, Consiliul Național al Elevilor dorește revenirea la nivelul 8.50, însă poate agrea și media 9, menținând opțiunea ca suma primită de către elevi să fie dublată.

Robert Seghedi, președinte CJE Argeș: „ Nu vom accepta decizii luate din pix, fără pic de consultanță cu partenerii de dialog social


„Un nou capitol în educația anului 2022 – nedreptatea burselor școlare. Comunitatea elevilor din județul Argeș a fost întotdeauna suficient de activă încât să se facă auzită, indiferent de situație, fapt pentru care am și reușit să avansăm în timp record din toate punctele de vedere. De data aceasta, ne-am simțit atacați. Nu vom accepta decizii luate din pix, fără pic de consultanță cu partenerii de dialog social. Lumea trebuie să își piardă subiectivitatea în această ecuație: nu este doar despre cei cu medii mari, nu este doar despre cei care au condiții, ci despre toți elevii. Aici includem mediile defavorizate, unde bursa face o diferență. Pentru cuantumul minim, aplicat anul trecut, au avut loc negocieri ani la rând, iar acum, după ce am obținut acea victorie, autoritățile vor să își modifice cuvântul. Ghinionul lor este că nu acceptăm astfel de practici, care sfidează și ancorează mediul educațional în instabilitate socială.” – declară președintele Consiliului Județean al Elevilor Argeș, Robert Seghedi.

Citește și Elevii unui liceu din Câmpulung, BEȚI la prima oră de curs

Distribuie!

Articol scris de Mari Tudor

Redactor la Jurnalul de Argeș. Absolventă a specializării Jurnalism și a programului Comunicare Organizațională de la Universitatea din Pitești.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Ultimele articole

Verificări pe cursurile de apă din Argeș 
Verificări pe cursurile de apă din Argeș 

Inspectorii Administrației Bazinale de Apă Argeș – Vedea, împreună cu reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Argeş și Gărzii Forestiere au realizat în perioada 2 – 21 mai 2022 acțiunea de verificare a modului în care au fost salubrizate...

Tânăr de 17 ani luat la bătaie, în Argeș
Tânăr de 17 ani luat la bătaie, în Argeș

În ziua de 26 mai a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Tpoloveni, au continuat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte...

Percheziții în Argeș. 20 de persoane au fost duse la audieri
Percheziții în Argeș. 20 de persoane au fost duse la audieri

În baza delegării Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș au desfăşurat trei percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de...


Loading RSS Feed