Web Analytics
scris joi, 07.07.2022

Sfatul psihologului. Tulburările de alimentaţie

Obiceiurile sănătoase alimentare se formează de la o vârstă fragedă și sunt necesare pe tot parcursul vieții. Menținerea unei alimentații echilibrate este o sursă de sănatate. În combinație cu o viață activă fizic și un program de odihnă corect, acestea sunt esențiale pentru ca o persoană să se bucure de o viață lungă, în cea mai bună formă a sa.
Obezitatea a ajuns la cote alarmante în lume. Apariția fast food și natura sedentară au dus la acest fenomen al obezității. Aceasta este responsabilă de declanșarea unor probleme de sănătate grave și reducerea speranței de viața.

Sfatul psihologului. Tulburările de alimentaţie

Imaginea corpului joacă un rol important în două tulburări de alimentație des întâlnite: anorexia și bulimia nervoasă. Cum corpul trece prin transformări normale, unii tineri consideră că nu arată conform așteptărilor sau tiparelor la care se raportează. Nemulțumirea poate fi așa de mare, încât tinerii adoptă un stil de viață care le poate dăuna. Dietele drastice și nevoia de perfecționism au consecințe grave și cei care adoptă un stil de viață condus de înfometare sunt în general depresivi și retrași.

Citește și Divorţul şi efectele sale asupra copilului

Bulimia nervoasă este o altă tulburare de alimentație care presupune ingerarea de alimente în exces și apoi provocarea vomei pentru a le scoate din corpul lor. Persoanele care practică acest comportament nociv sunt obsedate de cum arată și au ca factor declanșator așteptări nerealiste, însoțite de accese de depresie și o stimă de sine extrem de scăzută.
Terapia este esențială pentru îndepărtarea cauzelor care au dus la aceste comportamente toxice. Psihologii Clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți.
Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.

Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sănătatea mintală la locul de muncă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Fost primar fără poartă-n casă

Liviu Țâroiu nu a prins un loc în viitorul Consiliu Local al Câmpulungului, dar are ce să facă la pensie. Ca să omoare timpul și canicula s-a băgat...