Iată cinci strategii care vă pot ajuta să căpătați mai multă încredere și să vă dați seama că vă așteaptă momente bune în viitor.
1. Arătați bine. Când arătați bine, vă simțiți bine. Puneți accent pe o bună igienă și îmbrăcați-vă îngrijit în fiecare dimineață. Când depui efort să arăți bine, părerea ta despre tine începe să devină pozitivă.
2. Învață ceva. Activități precum învățarea picturii, studierea unei limbi străine, luarea de lecții de dans sau cursuri de actorie ajută la exploatarea dorinței naturale de a învăța și de a stăpâni o nouă abilitate.
3. Provoacă-te fizic. Găsiți o provocare fizică pe care o puteți finaliza în mod realist. Creați un plan de execuție și apoi lucrați pentru a atinge acel obiectiv. De exemplu, mergeți pe jos trei kilometri pe zi, timp de o lună și o să experimentați sentimentul datoriei împlinite.
4. Rămâneți conectat. Nu este la fel de ușor să te împrietești și să interacționezi cu oamenii noi pe măsură ce îmbătrânești, iar acest lucru este și mai greu atunci când te simți mai puțin încrezător. Vă recomandăm voluntariatul ca modalitate de a cunoaște oameni noi și de a avea o stimă de sine ridicată.
5. Căutați ajutor. Consilierea individuală sau de grup vă poate ajuta să depășiți obstacolele care afectează încrederea.
Citește și Sfatul psihologului. Pubertatea
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări, la telefonul 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex
Citește și Sfatul psihologului. Sănătatea fizică şi psihică a copilului
0 Comentarii