Web Analytics

Sfatul psihologului. Reducerile şi psihologia cumpărăturilor de Crăciun

de | 21.12.2022 13:54 | Actualitate, Home, Opinii

În această perioadă a anului, este greu să evităm toate reclamele și promoțiile care ne îndeamnă să cumpărăm cât mai mult. Există mai multe trucuri pe care magazinele le pot folosi pentru a atrage cumpărătorii. Unul utilizat în mod obișnuit de Crăciun este prezența colindelor și a unui parfum de sărbători în magazine. Cercetările au constatat că această combinație poate determina cumpărătorii să aibă gânduri pozitive despre magazin și îi face să aibă mai multe intenții de a vizita magazinul.

Magazinele vor încerca, de asemenea, să se asigure că vă plimbați cât mai mult prin ele pentru a crește suma pe care o cheltuiți. Acest lucru poate fi realizat în mai multe moduri: prin amplasarea articolelor promoționale, prin schimbarea aspectului magazinului sau prin împrăștierea articolelor cumpărate frecvent, astfel încât clienții să fie nevoiți să parcurgă distanțe mai mari prin magazin.
Data viitoare când mergeți la cumpărături, încercați să vă limitați la lista de lucruri de care aveți cu adevărat nevoie. Asigurați-vă că felul dumneavoastră de a face cumpărături de Crăciun și alte sărbători implică decizii conștiente (am nevoie de asta?) și s-ar putea să economisiți niște bani.

Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări, la telefonul 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Sănătatea fizică şi psihică a copilului

Citește și Sfatul psihologului. Delincvenţa

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *