Web Analytics

Sfatul psihologului. Puterea pozitivă a sărbătorilor de iarnă

de | 7.12.2022 12:21 | Actualitate, Home, Opinii

Ritualurile au fost descrise ca fiind modele de acțiune ce se repetă într-un anumit mod și care sunt pline de simbolism și semnificație personală. În cazul sărbătorilor de iarnă, aceste modele includ, de obicei, ritualurile religioase, cumpărarea cadourilor, petrecerile, cântatul colindelor și piețele de Crăciun, ca să nu mai vorbim de mâncarea și băuturile specifice ce ne plac atât de mult în această perioadă a anului.
În acest an mulți oameni pun decorațiunile de Crăciun mai devreme decât de obicei, pentru a încerca să ridice starea generală de spirit. Cercetările psihologice arată că ritualurile de sărbători pot juca un rol important în crearea unui sentiment de bunăstare și satisfacție. De fiecare dată când punem decorațiunile de iarnă, mintea noastră pornește sentimentele de sărbătoare înmagazinate în decursul timpului.

Sociologul Émile Durkheim a folosit termenul de „efervescență colectivă” pentru a descrie starea de spirit pozitivă pe care o simțim atunci când participăm la activități sociale care aduc bucurie în familie și societate. Spiritul sărbătorilor se manifestă printr-o multitudine de sentimente și comportamente pozitive care sunt experimentate în mod colectiv, inclusiv a unui mai mare altruism, bunăvoință și generozitate.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți.
Programări, la numărul de telefon 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.

Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Teama de un război nuclear

Citește și Sfatul psihologului. Depresia postnatală

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *