Web Analytics

Sfatul psihologului. Frica de război. Cum ne controlăm temerile, panica

de | 17.03.2022 12:42 | Actualitate, Opinii

În astfel de vremuri tulburi, în care nu putem să ne facem planuri, anxietatea poate să crească proporțional cu știrile negative care ajung la noi. Să nu uităm că venim după 2 ani de pandemie, în care a trebuit să ne adaptăm după o zi pe alta. Este normal ca noi toți să avem un grad de anxietate ridicat, mai ales când aflăm că un război este în apropierea noastră.

Pandemia și spectrul unui război ne fac să trăim acut angoasa de moarte, mai ales prin ceea ce vedem la știri.
Nu avem controlul, trăim neputința, neputința ne determină să trăim frustrare, iar frustrarea ne determină să trăim furie. Prin urmare, este foarte posibil ca nivelul de agresivitate, în perioada aceasta, să crească.
Oamenii simt nevoia să își facă provizii, să obțină cât mai urgent un pașaport, pentru că toate acestea le dau iluzia unui control. Deși situația pare destul de serioasă, noi nu avem totuși cum să știm cu siguranță ce o să se întâmple.

Citește și Masculinitatea în zilele noastre

Anxietatea înseamnă teama fără un motiv real. Diferența în a fi precaut și a fi anxios este dată de gradul de îngrijorare cu care privim lucrurile.
Putem face lucrurile cu calm și rațional sau ne putem lăsa pradă anxietății (fricii) și să devenim iraționali. Putem astfel acționa sub imperiul unei emoții și nu pe baza unei analize raționale.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să identifici situația cu care te confrunți.
Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.

Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Cum identificăm dacă am crescut într-o familie disfuncţională

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *