Web Analytics
scris miercuri, 12.10.2022

Sfatul psihologului. Depresia postnatală

Depresia postnatală este o problemă gravă de sănătate mintală și poate include simptome precum sentimentul de deconectare de copilul tău, tristețe intensă sau sentimentul de incompetență ca mamă. Dacă aceste simptome durează mai mult de două săptămâni sau vă afectează capacitatea de a avea grijă de dumneavoastră și de familie, este posibil să suferiți de depresie postnatală.
Principalele simptome ale depresiei postnatale sunt:
1. Sentimentul de tristețe, lipsă de speranță, copleșire, vinovăție sau furie.
2. Sentimentul de amorțeală sau deconectare de la bebelușul dumneavoastră, faptul că nu doriți să fiți în preajma bebelușului sau vă faceți griji că îi veți face rău copilului.
3. Sentimentul de incapacitate sau de incompetență în îngrijirea copilului, inclusiv sentimentul de vinovăție pentru că nu sunteți „suficient de bună”.
4. Vă considerați incapabilă să găsiți plăcere în orice activitate sau vă retrageți de lângă ceilalți.
5. Faptul că nu aveți energie și aveți probleme de concentrare sau întâmpinați dificultăți cu somnul, inclusiv imposibilitatea de a adormi.

Sfatul psihologului. Depresia postnatală

Citește și Sfatul psihologului. Psihologia relaţiei de iubire

Oricine poate dezvolta depresie postnatală, dar unele femei au șanse mai mari din cauza istoricului personal de sănătate mintală sau a circumstanțelor sociale. Depresia postnatală este o urgență de sănătate și trebuie tratată ca atare.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți.
Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Profilul psihologic al lui Putin

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...