Web Analytics

Sfatul psihologului. Cum faci „faţă” unui atac de panică

de | 26.10.2022 14:29 | Actualitate, Home, Opinii

Printre simptomele unui atac de panică se numără: bătăi puternice ale inimii sau puls accelerat, senzația unei lipse de aer, dureri în piept, greață, amețeli, senzații de amorțeală, valuri de frig sau căldură.
De la ce se produc aceste atacuri de panică? Ele au loc în cadrul diferitelor tulburări anxioase. Anxietatea, la rândul ei, este în fapt o teamă fără obiect și se diferențiază de frică prin faptul că aceasta din urmă este un răspuns la o cauză cunoscută. Deși intense, atacurile de panică în sine nu sunt periculoase.
Terapia cognitiv-comportamentală și-a dovedit științific eficiența în tratarea cauzelor anxietății și a depresiei. Atacurile de panică se tratează cel mai rapid urmărind pașii enunțați de curentul cognitiv-comportamental. Intervenția este centrată pe prezent în cazul terapiei cognitiv-comportamentale.

Citește și Sfatul psihologului. Criza de originalitate a adolescenţilor

Pacientul este îndrumat spre confruntarea propriilor temeri (de nebunie, de moarte, de a se face de râs) și conștientizarea lipsei de temei a acestora. Scopul final este conectarea pacientului la realitate, experimentarea și testarea rezultatelor gândurilor alternative și înlocuirea modului hiper-vigilent de percepere a realității cu un alt tip de perspectivă, mai obiectivă (perspectiva în care pot fi percepute atât pericolele reale, cât și momentele de bine).

Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți.
Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. Tulburările de alimentaţie

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *