Web Analytics

Sfatul psihologului. Credinţe false asupra căsătoriei

de | 19.05.2022 12:21 | Actualitate, Opinii

Educația pentru dragoste și căsătorie se formează în viața de familie în care am fost obișnuiți și crescuți. Cei care sunt cel mai bine pregătiți pentru întemeierea unei noi familii sunt cei care au avut părinți cu o relație armonioasă și care au arătat copiilor lor că sunt în stare să coopereze.
Nu trebuie însă să excludem o persoană pentru că a avut în spate o viață de familie nereușită. Oamenii nu sunt condiționați de mediul în care au crescut, ci de percepția pe care o au asupra mediului acela.
Studiile arată totuși că există o predispoziție la eșecuri în mariaj în rândul copiilor care au avut parte de căsătorii destrămate ale părinților sau au avut o viață de familie toxică.

Cele care sunt de departe cele mai nepotrivite pentru a face pasul către căsătorie sunt însă acele persoane care au fost educate să fie egocentrice și să își urmărească în permanență interesul lor. Aceste persoane vor să își păstreze libertățile și plăcerile fără să își asume responsabilitatea pentru noua viață pe care o încep. Cooperarea este esențială pentru a avea o viață de familie fericită și presupune să nu ceri tot timpul să fii liber și să îți fie ușor.

Citește și Relaţia adolescenţilor cu familia

Este imposibil să se realizeze o căsătorie bună și să nu ne asumăm îndatoririle care vin la pachet cu această nouă etapă din viața cuplului format. Nu poți să reușeşti într-un demers din moment ce fugi din calea provocărilor care vin. Dacă unul din soți sau ambii nu își focalizează toate forțele pentru a realiza îndatoririle căsătoriei lor, vor încerca să găsească o scăpare de la acestea și se vor găsi pe un drum greșit. Cuplul va tinde la disoluție sau la o relație toxică, iar aceasta nu va fi mijlocul cel mai bun pentru a crește viitoarea generație a omenirii (Alfred Adler).

Psihologii Clinicii „Senex” (București și Pitești) te pot ajuta să identifici situația cu care te confrunți.
Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica „Senex”

Citește și Freud, despre personalitate

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *