Web Analytics
scris miercuri, 18.09.2024

Sfatul psihologului. Ce sunt frustrarea şi furia?

Frustrarea și furia sunt ambele emoții, în timp ce agresivitatea este un comportament. În termeni de gestionare a furiei, agresivitatea este considerată, de cele mai multe ori, o modalitate neconstructivă de a acționa.

Sfatul psihologului. Ce sunt frustrarea şi furia?

Frustrarea este o emoție trăită atunci când suntem blocați pentru a atinge un obiectiv dorit. Ea apare, de obicei, atunci când suntem în trafic, în drum spre o destinație și când credem că nu progresăm în carieră, la școală sau în alte domenii.
De asemenea, putem experimenta frustrare în relații, cum ar fi cu un partener care nu dorește să se angajeze în un mariaj sau cu un copil care, în mod repetat, nu face ceea ce părintele său dorește sau se așteaptă să facă.
Furia este o emoție care poate fi experimentată independent de frustrare, dar și din cauza acesteia. Simțim această emoție, cel mai frecvent, în situațiile în care credem că ceilalți nu se comportă respectuos față de noi.

Agresivitatea este un comportament menit să provoace daune fizice sau emoționale unei persoane sau unui obiect. Aceasta include acțiuni precum lovirea unei persoane sau lovirea unui perete, precum și forme verbale de agresiune, cum ar fi criticarea sau insultarea unei persoane.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți. Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex

Citește și Sfatul psihologului. De ce creează dependenţă social media?

Citește și Sfatul psihologului. Cum recunoaştem depresia la persoanele în vârstă

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Lasconi a lipsit de la școală

Treburile națiunii au făcut ca să se scrie din nou istorie la Câmpulung, în sensul că prima zi de școală a fost marcată fără prezența primarului la...