1. Fiți conștienți de timpul pe care îl dedicați conținutului politic
Vă treziți și porniți televizorul pentru a urmări știrile de dimineață? Ascultați comentariile de la radio în timp ce mergeți la serviciu? Urmăriți politicieni și persoane cu vederi politice pe rețele sociale și vă verificați des feed-urile? Timpul petrecut cu conținut politic ar trebui să se simtă ca timp de calitate. Psihologii sugerează limitarea conținutului la surse bazate pe fapte, de încredere sau primare.
2. Fiți atenți la mediul înconjurător atunci când împărtășiți opinii
Cum vorbiți despre politică în casă, la serviciu sau cu prietenii? În timp ce educarea sau împărtășirea gândurilor cu privire la un anumit subiect politic poate promova un civism angajat, aceasta poate afecta negativ și persoanele din jur. Unii copii pot avea dificultăți în a înțelege climatul politic actual, iar dacă simțiți că este copilul dvs. unul dintre ei, aceasta poate fi o ocazie excelentă de a purta o conversație interesantă și echilibrată despre evenimentele actuale.
3. Fiți deschis să învățați despre alte puncte de vedere
Imaginați-vă că sunteți la o reuniune cu rudele și cineva aduce vorba despre politică. Ceea ce poate provoca inițial teamă poate fi reformulat ca o oportunitate educațională.
Există motive pentru care oamenii simt ceea ce simt în legătură cu anumite probleme sau persoane, iar cineva ar putea să nu știe niciodată de ce, dacă nu întreabă și nu este pregătit să asculte.
4. Autoevaluați-vă interesul
Evaluați de ce consumați conținut politic, cât consumați, de unde îl consumați și cum vă face să vă simțiți. Nu uitați că rețelele sociale și platformele de știri luptă pentru a vă menține atenția concentrată asupra lor, ca parte a modelului lor de afaceri.
Psihologii clinicii Senex (București și Pitești) te pot ajuta să rezolvi situația cu care te confrunți.
Programări: 0724.222.500 sau ne puteți găsi și pe www.clinicasenex.ro.
Întâlnirea cu un psiholog vă va da șansa să vă puteți simți în siguranță pentru a vorbi despre tot ceea ce vă stă pe suflet și a crea schimbarea dorită. Este un loc unde poți vorbi despre gânduri și sentimente dificile, pe care altfel te-ai putea simți speriat să le împărtășești cu oamenii din jurul tău. Este un loc unde să te simți înțeles, poate pentru prima dată.
Bogdan Stoian, psiholog clinician şi fondator Clinica Senex
Citește și Sfatul psihologului. De ce este necesară detoxifierea digitală
Citește și Sfatul psihologului. Sensul provocărilor vieţii
0 Comentarii